Politika 14.10.2022.

Kovačević: Brojanje ide sporo, cilj sluđivanje javnosti u Srpskoj

ČITANJE: 1 minuta

Na osnovu informacija koje SNSD dobija od svojih posmatrača iz Glavnog centra za brojanje do sada je prebrojano tek 89 od ukupno 183 biračka mjesta u Bijeljini, što znači da nije prebrojano ni pola ovog grada, izjavio je Srni portparol ove partije Radovan Kovačević.

Kovačević je rekao da ono što je bitno jeste da nema nikakvih značajnijih odstupanja u odnosu na ono što su birački odbori prvobitno javili Gradskoj izbornoj komisiji.

“Kao što smo i predviđali, sve ovo ide veoma sporo i trajaće još dugo, a cilj ove priče je jedno potpuno sluđivanje javnosti u Republici Srpskoj”, rekao je Kovačević.

Portparol SNSD-a je naglasio da ono što je potpuno jasno i što ništa neće promijeniti jeste da je Milorad Dodik novi predsjednik Republike Srpske, Željka Cvijanović novi srpski član Predsjedništva BiH i da je SNSD apsolutni pobjednik opštih izbora i u Republici Srpskoj i u BiH.

U Glavnom centru za brojanje glasova u sarajevskoj “Zetri” u toku je kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske i u ovom trenutku ne može se prognozirati do kada će trajati.

Otvaranje vreća i kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića po službenoj dužnosti na svim redovnim biračkim mjestima u Republici Srpskoj za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske obavlja se na osnovu naredbe CIK-a od ponedjeljka, 10. oktobra. Protiv ove naredbe glasao je član CIK-a Vlado Rogić.