Politika 13.10.2022.

Kovačević: Cilj opozicije je da se od Srpske napravi nestabilan prostor – neće im proći

ČITANJE: 2 minute

Cilj opozicije je da se od Republike Srpske napravi nestabilan prostor, koji treba još jače da se pritisne i izvrši atak. Pokušavaju da dovedu do ukidanja Republike Srpske. Neće im proći, poručio je za RTRS porparol SNSD, Radovan Kovačević.

– Vidjeli smo da je Јelena Trivić rekla da je ona sigurna da će i u ovom novom brojanju glasova ona da izgubi, ali da je jedini cilj da dođu do ponovljenih izbora – rekao je Kovačević.

Naglasio je da je jasno da opozicija samo želi da produži agoniju.

– Nemamo problem sa brojanjem glasova, ali imamo problem kada se broje glasovi tako da se krši zakon. U takav način rada ne možemo da vjerujemo – poručio je Kovačević.

Naglasio je da je SNSD apsolutni i ubjedljivi pobjednik ovih izbora. Činjenica je kaže da je sam SNSD osvojio više glasova nego sve stranke opozicije zajedno i da su pojedinačni kandidati SNSD-a ubjedljivi pobjednici ovih izbora.

– Јako je bitno što je MUP Srpske juče utvrdio da je snimak na kojem su navodno uništavani glasački listići lažan, da nije autentičan da je montiran i podmetnut sa ciljem kreiranja cijele ove priče gdje kao postoji navodno nekakva izborna krađa u Republici Srpskoj – kaže Kovačević.

Podsjetio je da se upravo Vanja Bjelica Prutina, član CIK-a  na sjednici na kojoj su donijeli nezakonitu odluku o ponovnom brojanju glasova za izbor predsjednika Srpske, upravo pozivala na taj snimak.

– Sada kad vidimo da je snimak podmetnut, da li će poništiti tu odluku ili će se barem izviniti građanima Srpske – kaže Kovačević.

Sada je već potpuno jasno, kaže Kovačević, da je u pitanju zavjera protiv Srpske i njenih građana.

– Protiv demokratskog legitimiteta i kapaciteta Republike Srpske i da su učesnici u toj zavjeri ljudi iz opozicije u Republici Srpskoj, njeni instalirani poslušnici u CIK-u, a to su Bjelica Prutina i Јovan Kalaba, Kristijan Šmit i još nekoliko predstavnika stranih ambasada u BiH koji su odmah dan nakon donošenja nezakonite odluke tu odluku podržali – rekao je Kovačević.

(E.M)