Politika 16.06.2022.

KOVAČEVIĆ: Da li je moguće da je Putin crni đavo za Šarovića i opoziciju?

ČITANJE: 1 minuta

Da li je moguće da je za Mirka Šarovića, za SDS i za opoziciju iz Republike Srpske, Vladimir Putin crni đavo, upitao je savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH, Radovan Kovačević.

– Da li je to konačno razlog i obrazloženje zbog čega su Mirko Šarović, Branislav Borenović i ostali ljudi iz opozicije pobjegli iz Narodne skupštine Republike Srpske kada se u njoj donosila odluka da je Republika Srpska protiv uvođenja sankcija Ruskoj Federaciji – kaže Kovačević za RTRS.

On ističe da su njihovi stavovi od početka veoma jasni.

– Smatramo da i Republika Srpska i BiH u ovom sukobu u Ukrajini treba da budu neutralne i da ne treba da na bilo koji način pružaju podršku bilo kome – rekao je Kovačević.

Takođe, kaže i da Ruskoj Federaciji kao garantu Dejtonskog sporazuma, BiH koja počiva na tom sporazumu, ne smije, ne treba i ne može da uvodi sankcije.

Naime, Šarović je rekao da bi se Milorad Dodik sastao s crnim đavolom, ako bi mu to pomoglo da on i njegova partija bolje prođu na izborima. Ovo je za sarajevske medije izjavio Mirko Šarović, komentarišući Dodikov sastanak s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

(SB)