Politika 23.10.2022.

Kovačević: Jadna i providna podvala o falsifikovanim glasačkim listićima

ČITANJE: 2 minute

Nakon što su pojedini sarajevski mediji objavili da se na nekoliko glasačkih listića u opštinama Šeković i Bratunac pojavilo zaokruženo ime lidera SNSD- a, oglasili su se i u SNSD-u.

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević izjavio je da je bijedna, jadna i potpuno providna podvala o falsifikovanim listićima sa ciljem delegitimizicije izbornog procesa i potpuno čiste izborne pobjede Milorada Dodika za predsjednika Republike Srpske, pogotovo ako se uzme u obzir da su ovako sramnu podvalu objavili dan poslije svoje sramote kada nisu uspjeli da objave rezltate za predsjednika Republike Srpske.

Јako je bitno napomenuti i da su ovako jadnu podvalu objavili i na sajtu koji bukvalno svi koji su upućeni doživaljavju kao veb sajt obavještajnog podzemlja i ljudi koji upravljaju Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH na čelu sa Osmanom Mehmedagićem Osmicom, ratnim tjelohraniteljem Alije Izetbegovića i ljudima iz PDP i SDS – istakao je Kovačević reagujući na tekst koji je objavljen na sajtu “istraga.ba” o navodnim falsifikovanim glasačkim listićima na kojima je zaokruženo ime Milorada Dodika.

Kovačević je ukazao da je “očigledno da CIK ovakvim sramnim podvalama pokušava da opere svoj obraz s obzirom da su problematizovali izbore za koje je ponovno brojanje samo potvrdilo da je bilo potpuno čisto i da je pobjeda Milorada Dodika nešto što čak ni ovakve sramne i jeftine podvale ne mogu ni na koji način da dovedu u pitanje”, rekao je Kovačević.

Bitno je da naglasiti da u obje ove opštine, u Šekovićima i u Bratuncu, koje se spominju u ovom sramnom tekstu, stranke iz opozicije iz Republike Srpske kontrolišu opštinsku izbornu komisiju. Riječ je o ukupno 16 glasačkih listića navodno za jednu opštinu, 11 za drugu što nam ponovo pokazuje da je riječ o nečemu što ni na koji način nije moglo da utiče na izborni rezultate nego je to neko radio samo sa jednim ciljem da ponovo isprlja i delegitimiše izborni proces za predsjednika Republike, da operu svoj obraz u CIK-u jer su nezakonito naložilo pononovo brojanje koje je samo potvrdilo da je pobjeda Milorada Dodika za predsjednika Republike Srpske čista kao suza – naglasio je Kovačević.

SNSD je podsjećamo osvojio ubjedljivo najviše mandata za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom Parlamenta BiH. Kandidat SNSD-a Željka Cvijanović sa 103 hiljade glasova razlike pobijedila je SDS-ovog kandidata Mirka Šarovića na izborima za srpskog člana Predsjedništva BiH.

(Z.M)