Politika 04.06.2019.

KOVAČEVIĆ: Na saboru SNSD-a 1.200 delegata potvrdiće snagu i stabilnost stranke

ČITANJE: 1 minuta

U Laktašima će u subotu, 15. juna biti održan 6. Sabor Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), na kojem će učestvovati više od 1.200 delegata i gdje će ponovo biti potvrđena snaga i stabilnost stranke, rekao je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je naglasio da će SNSD na Saboru potvrditi svoju snagu i stabilnost, kao preduslov za nastavak borbe za snagu i stabilnost Republike Srpske.

“Na Saboru će učestvovati više od 1.200 delegata, od kojih će određen broj biti iz Federacije BiH, što ovaj sabor čini ubjedljivo najvećim skupom ove vrste u Republici Srpskoj i BiH”, rekao je Kovačević.

On je dodao da će na ovom skupu biti izabran predsjednik stranke, novi saziv Glavnog odbora, kao i Statutarna nadzorna komisija.

“Kasnije, na prvoj sjednici novog saziva Glavnog odbora biće izabrani potpredsjednici SNSD-a, Predsjedništvo i generalni sekretar stranke”, rekao je Kovačević.

On je najavio da bi na Saboru trebalo da bude usvojeno pet deklaracija, koje se odnose na ekonomski razvoj, demografiju i položaj mladih, status Srba u FBiH, te na obrazovanje i digitalizaciju.

“Na Saboru ćemo razmotriti i sve naše rezultate, uspjehe i pobjede u prethodne četiri godine, ali i napraviti jasne planove za naredne četiri godine kako da jačamo Srpsku i da učinimo sve ono što je potrebno da autonomija Srpske bude što jača i stabilnija”, naglasio je Kovačević.

(Srna)