Politika 22.10.2022.

Kovačević: Opozicija u RS kontradiktorna, necivilizacijski da neko dira u narodnu volju

ČITANJE: 2 minute

Profesor Miloš Kovačević izjavio je  da opozicija u Republici Srpskoj nepriznavanjem izbornog poraza na svim nivoima upada u kontradikciju te da je potpuno nelogično i necivizacijski da neko dira u narodnu volju.
Kovačević je istakao da je kontrolno ponovno brojanje glasova sa biračkih mjesta za nivo predsjednika i potpredsjednika Srpske pokazalo da nema nikakvih razlika u odnosu na prvobitno brojanje i da bi se tek, da ima nepravilnosti koje direktno utiču na rezultat narodne volje, moglo o nečemu govoriti.

“Sada se u stvari može govoriti o podršci narodu i ničemu drugom i sa te strane mora svako ko je iole demoratski nastrojen i ko drži do vlastitog naroda da prihvati tu volju bez obzira koliko se to nekome svidjelo ili ne. Sviđanje je jedna stvar, a narodna volja je nešto drugo”, rekao je Kovačević.

On je poručio da je još od vremena stare Grčke narodna volja jedina moguća volja u demokratiji i da je potpuno nelogično i necivilizacijski da neko u takvu volju dira.

Kovačević ističe da je veliki narodni miting koji je zakazan za utorak, 25. oktobra u Banjaluci pokazivanje da narod nije samo ono što opozicija misli.

“Nereagovanje bi pokazalo da opozicija ima pravo. Ako opozicija svaki dan diže tenzije sasvim je logično da će biti reagovanja sa druge strane. Zapravo, to je pokazivanje da narod nije samo ono što opozicija misli”, rekao je Kovačević.

On kaže da se iznenadio kada je kandidat opozicije za srpskog člana Predsjedništva BiH Mirko Šarović priznao poraz od protivkandidata iz SNSD-a Željke Cvijanović.

“Budući da je tu priznao poraz, očito da ne mogu da priznaju kompletan poraz. Sa te strane bilo bi jednostavno korektno da se kaže da se narodna volja mora ispoštovati jer je to opozicija i sama tražila. Zapravo oni sami upadaju u kontradikciju”, zaključio je Kovačević.

(Srna/Z.M)