KOVAČEVIČ: Šarović i SDA ignorišu izbornu volju građana Srpske

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović, koji je izbor građana Republike Srpske nazvao “potencijalno najgorom vlašću u BiH”, otvoreno i jasno je pokazao šta misli o biračima u Srpskoj i njihovoj izbornoj volji, izjavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

– S obzirom na to da je situaciju u kojoj samo on treba da napusti Savjet ministara, a da dođu oni koji su izbor građana Republike Srpske nazvao potencijalnom najgorom vlašću u istoriji BiH, Mirko Šarović je sve rekao šta misli o građanima Republike Srpske i pokazao koliko drži do njihovog mišljenja i izborne volje birača, a na taj način i do same Republike Srpske – istakao je Kovačević.

Prema njegovim riječima, Šarović je do kraja razotkrio svoje namjere kada je rekao da će ovakva situacija, najvjerovatnije, ostati sve do narednih opštih izbora.

– To je upravo to što on i SDA priželjkuju – da se u potpunosti izignoriše izborna volja građana Republike Srpske i da Šarović, iako su mu građani na izborima poručili da ga ne žele na bilo kakvoj poziciji, bude taj koji će nastaviti lažno da se predstavlja da navodno radi u ime Republike Srpske, a ustvari samo radi na njenu i štetu njenih građana – istakao je Kovačević.

Kada već govori o najgoroj vlasti u istoriji BiH, Kovačević je poručio Šaroviću da je to definitivno bilo u proteklom mandatu kada su u vlasti na nivou BiH učestvovali SDS i PDP.

– Mi bismo voljeli da su napravili bilo kakav rezultat za Republiku Srpsku, međutim rezultati su izostali. I što je bilo rezultata njihovog rada, bili su direktno usmjereni protiv Republike Srpske i njenih građana, a najsvježiji primjer je njegov glas za usvajanje izvještaja Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH koja je donijela brojne negativne odluke po sistem visokog obrazovanja u Srpskoj – konstatovao je Kovačević.

On je podsjetio i na učešće srpskih ministara u proteklom mandata u kampanjama u kojima je Srpska njihovim lažnim optužbama prikazivana na najgori mogući način, na njihovo potpuno ignorisanje institucija Srpske, uključujući Narodnu skupštinu i Vladu Srpske.

– Oni su definitivno najgora vlast u istoriji Republike Srpske i BiH, koja je nanijela najviše štete Republici Srpskoj kako na domaćem tako i na međunarodnom terenu. To potvrđuju i protekli izbori kada su građani prepoznali njihove štetne poteze i pokazali šta misle o mandatu SDS-a i PDP-a na nivou BiH kada su, iako gubitnici, i tada prihvatili pozicije koje uzurpiraju evo već petu godinu – naveo je Kovačević.

On je dodao da su građani Srpske kako na pretpošlim, tako i na prošlim izborima Šarovića poslali u političku penziju.

– S toga mu poručujemo da bi mu najbolje bilo, kada se već bavi bajkama i basnama, da se posveti i njihovom čitanju, a nas, koji smo rezultat izborne volje građana Srpske, treba da ostavi da radimo, jer su birači prozreli njegove bajke, kao i njegov panični strah od brojnih predmeta koji se nalaze u ladicama Tužilaštava BiH a koji se tiču njega i njegove prošlosti – istakao je portparol SNSD-a.

Govoreći o takozvanom odblokiranju parlamenta BiH, kojeg Šarović toliko potencira, Kovačević je rekao da ga mora podsjetiti da je posao parlamenta, kao u svim normalnih zemljama, da prvo izabere izvršnu vlast u skladu sa zastupljenošću naroda u parlamentu a onda da nastavi da radi sve ostale poslove.

– SNSD tu nikada nije bio problem niti će biti. Što se nas tiče taj posao je mogao biti završen još prije godinu dana – zaključio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

(Srna)

POPUŠTANJE MJERA: Kalifornija otvara frizerske salone i brijačnice, sa radom počela i njujorška berza

Kalifornija, najmnogoljudnija američka savezna država, u utorak je poduzela novi korak u smjeru popuštanja pandemijskih mjera i, nakon više od dva mjeseca, dopustila otvaranje brijačnica i frizerskih salona u većini saveznih okruga. Guverner Kalifornije Gavin Newsom u ponedjeljak je ukinuo zabranu održavanja misa i trgovanja u zatvorenim prostorima, ali uz nastavljeno strogo pridržavanje ograničenja u

Servisne informacije za 27. maj

Servisne informacije za srijedu, 27. maj 2020. godine: Policijska uprava Prema podacima s kojim raspolaže ovo Područno odjeljenje, za posljednja 24 časa u Gradu Banjaluka dogodila su se dva krivična dijela. Narušavanja javnog reda i mira nije bilo. Dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica lakše povrijeđena. Hitna pomoć U Stanici hitne

Radović pozvao građane Srbije i BiH da ljetuju u Crnoj Gori i Budvi

Predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović pozvao je građane Srbije i BiH da letuju u Crnoj Gori i Budvi i poručio im da su dobrodošli i rado viđeni gosti, te da se ne obaziru na, kako je ocijenio, nepromišljene izjave crnogorskog premijera Duška Markovića. “Građani Srbije i BiH koji godinama ljetuju u Crnoj Gori znaju

Demokratski narodni savez i Srpska demokratska stranka potpisuju koalicioni sporazum

Demokratski narodni savez i Srpska demokratska stranka potpisaće vrlo brzo koalicioni sporazum kojim će regulisati izlazak na izbore u Gradu Prijedoru, saznaje banjaluka.net. Obje stranke će imati samostalne liste, dok će kandidata dati DNS, a rješenje se još usaglašava, iako su velike šanse da to ne bude sadašnji gradonačenik Milenko Đaković. SDS će izvjesno podržati

TRIVIĆ: Pohvala rodoljublju Katarine Ristić

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić pohvalila je rodoljublje srednjoškolke Katarine Ristić, Srpkinje iz Čikaga, koja je svojim radom uspjela izdejstvovati da se u udžbenicima promijeni lažno pisanje o ratu u BiH. “Katarina Ristić je svojim primjerom još jednom potvrdila da srpska dijaspora ima veliki broj talentovanih mladih ljudi koji nisu zaboravili svoj