KOVAČEVIČ: Šarović i SDA ignorišu izbornu volju građana Srpske

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović, koji je izbor građana Republike Srpske nazvao “potencijalno najgorom vlašću u BiH”, otvoreno i jasno je pokazao šta misli o biračima u Srpskoj i njihovoj izbornoj volji, izjavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

– S obzirom na to da je situaciju u kojoj samo on treba da napusti Savjet ministara, a da dođu oni koji su izbor građana Republike Srpske nazvao potencijalnom najgorom vlašću u istoriji BiH, Mirko Šarović je sve rekao šta misli o građanima Republike Srpske i pokazao koliko drži do njihovog mišljenja i izborne volje birača, a na taj način i do same Republike Srpske – istakao je Kovačević.

Prema njegovim riječima, Šarović je do kraja razotkrio svoje namjere kada je rekao da će ovakva situacija, najvjerovatnije, ostati sve do narednih opštih izbora.

– To je upravo to što on i SDA priželjkuju – da se u potpunosti izignoriše izborna volja građana Republike Srpske i da Šarović, iako su mu građani na izborima poručili da ga ne žele na bilo kakvoj poziciji, bude taj koji će nastaviti lažno da se predstavlja da navodno radi u ime Republike Srpske, a ustvari samo radi na njenu i štetu njenih građana – istakao je Kovačević.

Kada već govori o najgoroj vlasti u istoriji BiH, Kovačević je poručio Šaroviću da je to definitivno bilo u proteklom mandatu kada su u vlasti na nivou BiH učestvovali SDS i PDP.

– Mi bismo voljeli da su napravili bilo kakav rezultat za Republiku Srpsku, međutim rezultati su izostali. I što je bilo rezultata njihovog rada, bili su direktno usmjereni protiv Republike Srpske i njenih građana, a najsvježiji primjer je njegov glas za usvajanje izvještaja Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH koja je donijela brojne negativne odluke po sistem visokog obrazovanja u Srpskoj – konstatovao je Kovačević.

On je podsjetio i na učešće srpskih ministara u proteklom mandata u kampanjama u kojima je Srpska njihovim lažnim optužbama prikazivana na najgori mogući način, na njihovo potpuno ignorisanje institucija Srpske, uključujući Narodnu skupštinu i Vladu Srpske.

– Oni su definitivno najgora vlast u istoriji Republike Srpske i BiH, koja je nanijela najviše štete Republici Srpskoj kako na domaćem tako i na međunarodnom terenu. To potvrđuju i protekli izbori kada su građani prepoznali njihove štetne poteze i pokazali šta misle o mandatu SDS-a i PDP-a na nivou BiH kada su, iako gubitnici, i tada prihvatili pozicije koje uzurpiraju evo već petu godinu – naveo je Kovačević.

On je dodao da su građani Srpske kako na pretpošlim, tako i na prošlim izborima Šarovića poslali u političku penziju.

– S toga mu poručujemo da bi mu najbolje bilo, kada se već bavi bajkama i basnama, da se posveti i njihovom čitanju, a nas, koji smo rezultat izborne volje građana Srpske, treba da ostavi da radimo, jer su birači prozreli njegove bajke, kao i njegov panični strah od brojnih predmeta koji se nalaze u ladicama Tužilaštava BiH a koji se tiču njega i njegove prošlosti – istakao je portparol SNSD-a.

Govoreći o takozvanom odblokiranju parlamenta BiH, kojeg Šarović toliko potencira, Kovačević je rekao da ga mora podsjetiti da je posao parlamenta, kao u svim normalnih zemljama, da prvo izabere izvršnu vlast u skladu sa zastupljenošću naroda u parlamentu a onda da nastavi da radi sve ostale poslove.

– SNSD tu nikada nije bio problem niti će biti. Što se nas tiče taj posao je mogao biti završen još prije godinu dana – zaključio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

(Srna)

NEOBIČAN OGLAS U Banjaluci počela potraga za dva momka “lijepih crta lica”

Izgubljeno, nađeno, tražim, nudim, prodajem… Svakodnevno se na društvenim mrežama mogu pronaći razni oglasi. Neki nas pozitivno iznenade i nasmiju, a oni drugi pak znaju i da izazovu bijes kod naroda. Jedan od onih, koji bi mogao da se svrsta u rubriku simpatično, ili pak duhovito, osvanuo je na Fejsbuk stranici „Spotted Banjaluka“. – Dva

Udes u centru Banjaluke

Na raskrsnici Vidovdanske ulice, Vuka Karadžića i Prvog Krajiškog korpusa, kod stare zgrade Vlade Republike Srpske u Banjaluci došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovala dva automobila marke vw karavan i audi. Policija je odmah po pozivu izašla na mjesto događaja, piše ATV. Uviđaj je u toku. Na automobilima koji su učestvovali u

VIŠKOVIĆ: Sve bolja situacija u Šumama Srpske

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Banjaluci da je situacija u Šumama Republike Srpske svaki mjesec bolja i da sve više šumskih gazdinstava posluje pozitivno. – Završen je devetomjesečni izvještaj o poslovanju Šuma Republike Srpske, a imamo i preliminarne podatke za deset mjeseci rada. Šume imaju pozitivan poslovni rezultat u prvih

Fond solidarnosti spreman da pomogne djevojčici iz Istočnog Sarajeva

Javna ustanova Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu upoznat je sa slučajem liječenja trogodišnje Ivane Bjelogrlić iz Istočnog Sarajeva u inostranstvu, a prošle sedmice obavljen je i sastanak sa majkom djevojčice. Iz Fonda saopštavaju da su, kao i u svim dosadašnjim slučajevima spremni da finansijski pomognu i pozivaju

ZNAMENITE LIČNOSTI BANJALUKE Tragična sudbina porodice Poljokan

Navršilo se 79 godina od stravičnog ubistva ugledne trgovačke porodice Poljokan u Banjaluci. U želji da podsjetimo i neke mlađe generacije možda upoznamo sa učenim ljudima koji su živjeli, radili i stvarali u Banjaluci, i kao takvi ostavili trag u istoriji grada, Srpskainfo će svake sedmice objaviti po jednu biografiju velikana ovog grada. Seriju tekstova

Plesačima iz Banjaluke 13 zlatnih medalja

“Kombank” dvorana u Beogradu u vikendu iza nas bila je središte plesa, umjetnosti pokreta, sportske edukacije i druženja plesača, koreografa i trenera iz cijelog svijeta. Više od 3.000 takmičara imalo je priliku da se predstavi na “Elit Dance Festivalu”, a u organizaciji “5678 Community”. Među njima su se našli i članovi banjalučkog Plesnog kluba “Blok”,

RAJČEVIĆ: Stanivuković iznio “gomilu bezočnih laži” o projektu “e-bebe”

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević istakao je da je poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković, gostujući nedavno na BN Televiziji, iznio “gomilu bezočnih laži” o projektu “e-bebe”. “Sve što je Stanivuković rekao je apsolutna laž koja je sračunata da kompromituje Vladu, nadležno ministarstvo i