Politika 31.12.2020.

Kovačević: Skupštinska većina u NSRS stabilna

ČITANJE: 1 minuta

SNSD o svemu može razgovarati osim o temi nestanka Republike Srpske ili umanjenja njenog značaja, rečeno je danas u Banjaluci na konferenciji za novinare predstavnika ove političke partije.

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je novinarima da se najavljuju novi pritisci na Republiku Srpsku, ali da je za ovu političku partiju neprihvatljivo bilo kakvo umanjenje nadležnosti Srpske jer je, kako je istakao, Republika vječna.

“Sve se učestalije govori da Srpske ne bi trebalo da bude, a stav SNSD-a o ovome je jasan i nećemo podleći bilo kakvim pritiscima”, kaže Kovačević.

Govoreći o odnosima na nivou BiH i najavama moguće smjene člana Kolegijuma Predstavničkog doma parlamenta BiH Nebojše Radmanovića, Kovačević je rekao da je sve potpuno legitimno, ali u suprotnosti sa izbornom voljom iskazanom na izborima 2018. godine kada je najviše glasova osvojio SNSD.

“Zbog ovakvog izbornog sistema u BiH je sve moguće. Volja građana iskazana na izborima jeste da SNSD bude na vlasti na nivou BiH i u Srpskoj. Politički doprinos SNSD-a u narednoj godini biće stabilizacija prilika na svim nivoima”, rekao je Kovačević i u ime lidera SNSD-a Milorada Dodika i ove političke partije građanima čestitao predstojeće praznike.

Kada je riječ o većini u Narodnoj skupštini Srpske, Kovačević je rekao da je stabilna i da će u narednoj godini biti još i veća, a radiće na dodatnoj stabilnosti Srpske, piše Srna.

“Neće biti erozije skupštinske većine u NSRS, ona sada broji 47 poslanika, a u novoj godini možda ih bude i više”, rekao je portparol SNSD-a.

(Srna, Banjaluka.net)

Oznake: SNSD