Politika 06.07.2020.

KOVAČEVIĆ (SNSD): Nadamo se da SDS nije toliko zastranio da zbog njih Srbi izgube načelnika Srebrenice

Јedinstvo i konsenzus svih stranaka iz Republike Srpske oko toga da daju jednog kandidata za načelnika opštine Srebrenica spada u kategoriju najvišeg nacionalnog i državnog interesa Srpske i svako onaj ko radi protiv tog jedinstva radi direktno protiv Srpske a u korist nekog drugog, istakao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je podsjetio da su prije dva dana na sastanku kod predsjednice Republike Srpske svi predstavnici političkih stranaka iz Srpske, uključujući i zamjenika predsjednika SDS-a Rada Savića, usaglasili da će zajednički podržati jednog kandidata za načelnika opštine Srebrenica.

– Istinski vjerujemo da riječ SDS-a ne vrijedi samo dva dana i istinski vjerujemo da SDS nije toliko zastranio da će pomoći nekim drugim strankama iz nekog drugog naroda da dobiju Srebrenicu nauštrb srpskog naroda i nauštrb Republike Srpske – naglasio je Kovačević u izjavi za Srnu.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović saopštio je ranije danas da je SDS predložio Milisava Marjanovića za kandidata za načelnika Srebrenice.

SDS je svog kandidata predložio samostalno, bez dogovora sa drugim političkim partijama iz Republike Srpske iako je Srebrenica od strateškog značaja za Srpsku.

(Srna)