Politika 13.07.2020.

KOVAČEVIĆ (SNSD): Stanivukovićeve statue – kao kad bi nacisti dobili spomenik na Kozari

ČITANJE: 2 minute

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je da je ideja poslanika Draška Stanivukovića o izgradnji parka mira u Banjaluci sa statue tri vojnika – tzv. Armije BiH, HVO-a i Vojske Republike Srpske samo još jedan pokazatelj o kakvom je nedoraslom političaru riječ, jer bi to bilo isto kao kada bi na Kozari bio izgrađen spomenik njemačkim nacističkim vojnicima.

Kovačević je upitao kakav je to pomračeni um koji mir povezuje sa neprijateljskim vojnicima koji su ubijali srpski narod.

– To je takva glupost. To je isto kao kada bismo na Kozari izgradili spomenik njemačkim nacističkim vojnicima koji su tamo ubijali naš narod ili kada bismo, ne daj Bože, podigli spomenik ustaškim fašističkim koljačima u Јasenovcu, za koji jedino Stanivuković tvrdi da u njemu ustaše nisu izvršile genocid nad srpskim narodom – naglasio je Kovačević.

Prema njegovim riječima, kao neko ko pretenduje i ima ambiciju da postane kandidat za gradonačelnika Banjaluke, Stanivuković bi barem mogao znati da je u Banjaluci postojala ozbiljna incijativa da Banjaluka dobije park mira, prenosi RTRS.

– Naravno, to bi bio pravi park mira u kojem bi svi značajni gosti Banjaluke, ali i naša djeca i omladinci sadili drveće i cvijeće, a sigurno ne neko skaradno mjesto gdje bi se gradili spomenici neprijateljskim vojnicima koji su nas ubijali – naveo je Kovačević.

On je istakao da je sve ovo još samo jedan pokazatelj o kakvom nedoraslom političaru i čovjeku je riječ.

– To je čovjek sa kojim nikada ne znate na čemu ste i nikada ne prestaje da nas iznenađuje sa svojim glupostima. Јedina sreća je što on nije u poziciji da bilo koju od ovih svojih gluposti i ideja sprovede u djelo, a siguran sam da će tako ostati i u budućnosti – rekao je Kovačević.

Kandidat PDP-a za gradonačelnika Banjaluke Draško Stanivuković iznio je ideju da u Banjaluci napravi park mira u kome bi bile postavljene statue tri vojnika. “Kao gradonačelnik Banjaluke volio bih da napravim park mira u kome bi bila statua tri različita vojnika koji stoje na jednoj podlozi, da kažemo ljudi to je iza nas”, rekao je Stanivuković tokom gostovanja u jednoj TV emisiji.

(SB/banjaluka.net)