Politika 21.05.2019.

KOVAČEVIĆ: SNSD želi da Govedarica dugo ostane na čelu opozicije, jer sa njim nikada neće doći na vlast

ČITANJE: 2 minute

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je da mu nisu jasne reakcije lidera SDS-a i predsjednika Glavnog odbora te stranke Vukote Govedarice i Milana Miličevića, koji tvrde da “nemaju pojma” o kakvom sastanku govori predsjednik SNSD-a Milorad Dodiik, naglasivši da je izgleda riječ o unutarstranačkim sukobima u SDS-u i da njihov predsjednik Glavnog odbora ne zna šta radi lider stranke, i obratno.

– Mislim da oni sada na ovaj način vode svoje međusobne i unutarstranačke ratove i pozivamo ih da nas u to ne uvlače – poručio je Kovačević.

On je za portal “Srpskainfo” naglasio da je na proteklim sastancima lidera stranaka SNSD-a, SDS-a i PDP-a bilo govora o novim sastancima predstavnika ovih partija i iz SNSD-a su tada izrazili spremnost da budu dio tih sastanaka.

Komentarišući jučerašnju Dodikovu izjavu da će se SNSD odazvati na ranije najavljene pozive predstavnika SDS-a i PDP-a za sastanak, Kovačević je pojasnio da je predsjednik SNSD-a sastanak sa PDP-om i SDS-om pomenuo odgovarajući na novinarsko pitanje koje se odnosilo na njihove ranije sastanke.

– Na prošloj konferenciji za novinare održanoj nakon sastanka predstavnika ove tri stranke bilo je govora o novim sastancima i tada smo izrazili spremnost da budemo dio tih sastanaka i u prostorijama SDS i PDP. Mi i dalje stojiimo pri tome – naveo je Kovačević.

On je istakao da SNSD poštuje, cijeni i uvažava sve one koji predstavljaju građane Republike Srpske, a SDS i PDP predstavljaju dio građana Srpske.

Kovačević kaže da SNSD iz tog razloga želi da čuje i mišljenje predstavnika ove dvije stranke, iako se najčešće sa njima ne slaže.

– U tom smislu kada bude spremnosti za razgovor mi smo uvijek tu da razgovaramo i tu se naš stav neće promjeniti – rekao je Kovačević.

Reagujući na današnje saopštenje SDS-a u kojem Govedarica pominje “crne liste” SNSD-a, Kovačević je istakao da lider SDS-a ne treba toga da se plaši.

– Govedarica nema nikakve potrebe da se brine jer on nije neprijatelj SNSD-a. Naprotiv, on je neko ko i te kako koristi SNSD-u i ako se nas pita, Govedarica treba dugo da ostane takozvani lider opozicije, jer je to način da zauvijek ostanu opozicija – poručio je Kovačević.

On je još jednom demantovao postojanje “crnih listi”, navodeći da se SNSD nikada nije bavio takvim stvarima niti će se baviti.

(Srna)