KOVAČEVIĆ: SNSD želi da Govedarica dugo ostane na čelu opozicije, jer sa njim nikada neće doći na vlast

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je da mu nisu jasne reakcije lidera SDS-a i predsjednika Glavnog odbora te stranke Vukote Govedarice i Milana Miličevića, koji tvrde da “nemaju pojma” o kakvom sastanku govori predsjednik SNSD-a Milorad Dodiik, naglasivši da je izgleda riječ o unutarstranačkim sukobima u SDS-u i da njihov predsjednik Glavnog odbora ne zna šta radi lider stranke, i obratno.

– Mislim da oni sada na ovaj način vode svoje međusobne i unutarstranačke ratove i pozivamo ih da nas u to ne uvlače – poručio je Kovačević.

On je za portal “Srpskainfo” naglasio da je na proteklim sastancima lidera stranaka SNSD-a, SDS-a i PDP-a bilo govora o novim sastancima predstavnika ovih partija i iz SNSD-a su tada izrazili spremnost da budu dio tih sastanaka.

Komentarišući jučerašnju Dodikovu izjavu da će se SNSD odazvati na ranije najavljene pozive predstavnika SDS-a i PDP-a za sastanak, Kovačević je pojasnio da je predsjednik SNSD-a sastanak sa PDP-om i SDS-om pomenuo odgovarajući na novinarsko pitanje koje se odnosilo na njihove ranije sastanke.

– Na prošloj konferenciji za novinare održanoj nakon sastanka predstavnika ove tri stranke bilo je govora o novim sastancima i tada smo izrazili spremnost da budemo dio tih sastanaka i u prostorijama SDS i PDP. Mi i dalje stojiimo pri tome – naveo je Kovačević.

On je istakao da SNSD poštuje, cijeni i uvažava sve one koji predstavljaju građane Republike Srpske, a SDS i PDP predstavljaju dio građana Srpske.

Kovačević kaže da SNSD iz tog razloga želi da čuje i mišljenje predstavnika ove dvije stranke, iako se najčešće sa njima ne slaže.

– U tom smislu kada bude spremnosti za razgovor mi smo uvijek tu da razgovaramo i tu se naš stav neće promjeniti – rekao je Kovačević.

Reagujući na današnje saopštenje SDS-a u kojem Govedarica pominje “crne liste” SNSD-a, Kovačević je istakao da lider SDS-a ne treba toga da se plaši.

– Govedarica nema nikakve potrebe da se brine jer on nije neprijatelj SNSD-a. Naprotiv, on je neko ko i te kako koristi SNSD-u i ako se nas pita, Govedarica treba dugo da ostane takozvani lider opozicije, jer je to način da zauvijek ostanu opozicija – poručio je Kovačević.

On je još jednom demantovao postojanje “crnih listi”, navodeći da se SNSD nikada nije bavio takvim stvarima niti će se baviti.

(Srna)

(FOTO) “Konferencija beba” u Banjaluci okupila veliki broj mališana

“Konferencija beba” održana večeras u parku “Petar Kočić” okupila je veliki broj mališana, a među njima za najmlađu bebu i ujedno predsjednika tročlanog predsjedništva “Konferencije beba” proglašen je Konstantin Grahovac. Najstarija beba na ovoj manifestaciji i drugi član ovog predsjedništva je Anja Janjić, a beba sa najviše braće i sestara i treći član je Miloš

USTAVNI SUD RS Osporena odluka o dodatnim uslovima za odbranu doktorata

Senat, najviše akademsko tijelo Univerziteta u Banjaluci, postupao je nezakonito jer je propisivao uslove za odbranu doktorske disertacije. Odluka o dodatnim uslovima za odbranu doktorske disertacije na Univerzitetu u Banjaluci, kao i izmjena ove odluke koje je donio Senat Univerziteta u Banjaluci, nisu u saglasnosti sa Ustavom Republike Srpske i Zakonom o visokom obrazovanju. “Donosilac

SDS: Govedarica se povlači iz trke za predsjednika

Kako ATV nezvanično saznaje iz izvora bliskih SDS-u, Vukota Govedarica će sutra objaviti da se povlači iz kandidature za predsjednika stranke u koristi Mirka Šarovića. Da je mislio na jedinstvo stranke to bi uradio još u oktobru odmah nakon izbora, stav je nekih stranačkih funkcionera koji su očekivali da to uradi ili Govedarica ili Šarović.

TEGELTIJA: Zaključci Predstavničkog doma narušavaju demokratsku podjelu vlasti

Zaključci Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, odnosno dva od tri zaključka predstavljaju direktno narušavanja demokratske podjele vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudsku, izjavio je predsjednik VSTS Milan Tegeltija. “Zaključak kojim se traži podnošenje ostavki predsjednika i članova VSTS ni na koji način ne obavezuju VSTS BiH i njegove članove. Poslanici parlamenta BiH imaju lak način

Novinari traže istragu zbog prisluškivanja, OBA i Tužilaštvo nijemi

Novinari u BiH zatražili su hitnu istragu nakon što je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, izjavio da Obavještajno-bezbjednosna agencija (OBA) BiH prisluškuje pojedine medije u regionu te naveo i protokolarni broj naredbe koja se na to odnosi. “Tražimo hitnu reakciju Tužilaštva BiH, Komisije za nadzor nad radom OBA parlamenta BiH, kao i same OBA po

Banjaluka prva u BiH u “In your pocket” zajednici

Banjaluka je prvi grad u BiH koji je dobio međunarodno priznat turistički vodič “Banjaluka in your pocket” i time svoje mjesto ucrtao na bogatoj “In your pocket” turističkoj mapi, rečeno je juče na predstavljanju ovog vodiča. Grad na Vrbasu će od sada biti dostupniji turistima iz cijelog svijeta, koji će jednim klikom moći saznati sve

PODIJELJENO MIŠLJENJE OKO MOSTA Odbornici SNSD predlažu jedno, Dodik drugo

Odluka Milorada Dodika da će nekadašnji Zeleni most ubuduće zvanično da nosi ime ”Banjaluka” pokazala je da unutar najveće političke partije u Srpskoj nije bilo usaglašavanja po ovom pitanju. To praktično znači da je dio odbornika SNSD u gradskom parlamentu predvođen Momčilom Antonićem samoinicijativno uputio prijedlog da se most nazove po partijarhu Pavlu. Zanimljivo je