Vijesti 31.01.2023.

Kovid ambulante na novoj lokaciji

ČITANJE: 1 minuta

Iz Doma zdravlja Banja Luka obavještavaju pacijente pozitivne na korona virus da se od sutra, 01. februara 2023. godine, Kovid ambulante iz naselja Dolac preseljavaju na novu lokaciju. Naime, Kovid ambulanta će od srijede raditi u bijelom kontejneru, na parkingu Higijensko-epidemiološke službe (pored objekta Poliklinike), svakog radnog dana u vremenu od 07.00 do 09.00 časova.

Zdravstvene usluge pacijentima pružaće tim koji čine doktor medicine i medicinska sestra.

Termine pregleda pacijenti mogu zakazati putem svoga tima porodične medicine ili mogu doći na pregled i bez zakazivanja termina.

Tokom vikenda, u slučaju hitne potrebe za pregledom, pacijenti zdravstvenu uslugu mogu dobiti u Kovid ambulanti pri Službi hitne medicinske pomoći naše Ustanove.

Vađenje krvi za laboratorijske analize će se raditi u novom prostoru Kovid ambulanti, svakim radnim danom, dok će se Rtg dijagnostika za Kovid pozitivne pacijente raditi utorkom od 07.00 do 08.00 časova na staroj lokaciji u naselju Dolac.

U Kovid ambulantama pružaju se zdravstvene usluge pacijentima kod kojih je potvrđena infekcija uzrokovana virusom Sars-CoV-2 , a imaju potrebu za uslugom primarnog nivoa zdravstvene zaštite.

Uzimanje briseva nosa u svrhu testiranja na Sars-CoV-2 će se obavljati u istom kontejneru u vremenu od 10.30 do 11.30 časova, po završetku radnog vremena Kovid ambulante.

E.M.