Vijesti 25.09.2015.

Kozarska Dubica dobila opremu za detekciju kvarova na mreži

ČITANJE: 1 minuta
vodovodna mreza
Komunalnom preduzeću za proizvodnju i distribuciju vode “Vodovod” Kozarska Dubica danas je isporučena sofisticirana oprema za detekciju kvarova na mreži, vrijedna 105.000 evra.

Opremu je isporučila firma “Agra” iz Zagreba na osnovu ugovora o nabavci opreme za održavanje vodovodnog sistema, koji je u julu potpisao načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro u okviru relizacije druge faze projekta izgradnje izvorišta “Komlenac”.

– Ova oprema ugovorena je kao jedan od tri lota raspisana u međunarodnom tenderu u kojem je prošla firma Agra iz Hrvatske, koja će u narednom periodu obučiti kadrove u preduzeću Vodovod za rad sa isporučenom opremom- izjavio je Zlojutro.

Direktor preduzeća “Vodovod” Kozarska Dubica Čedomir Babić rekao je da će isporučena oprema tom preduzeću biti od izuzetnog značaja u postupku proizvodnje i distribucije kvalitetne vode za piće.

– U prilici smo da sada prihvatamo opremu koja je sastavni dio druge faze projekta izgradnje izvorišta Komlenac, što je u cjelini veoma značajno za naše preduzeće i građane jer je zaista riječ o sofisticiranoj opremi koja je svjetskog standarda i koja će olakšati rad i povećati kvalitet naše usluge- ocijenio je Babić.

Direktor kompanije “Agra” Srećko Oroz precizirao je da je preduzeću “Vodovod” isporučena oprema za traženje kvarova na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, odnosno sistem opreme za snimanje mreže i naglasio da je sastavni dio ugovora i obuka zaposlenih u tom komunalnom preduzeću.

Sistem vodosnabdijevanja sa izvorišta “Komlenac” u gradskoj vodovodnoj mreži u Kozarskoj Dubici u funkciji je dva mjeseca, a u tom periodu vodosnabdijevanje je uredno. Ispitivanja pokazuju da je voda, koja se isporučuje građanima, odličnog kvaliteta.

(Agencije)