Kozarska Dubica: Plan investicija vrijedan gotovo 33 miliona KM

kozarska dubica

Plan investicija opštine Kozarska Dubica čine projekti vrijedni gotovo 33 miliona KM, a ove godine očekuje se realizacija projekata u iznosu od 18.411.000 KM.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Darijan Babić rekao je da plan investicija sadrži projekte iz oblasti infrastrukture, zdravstva, školstva i socijalnog zbrinjavanja, a najveći dio investicionih projekata biće finansiran iz grantovskih i donatorskih sredstava.

On je naveo da su od infrastrukturnih projekata najznačajniji projekti sanacije objekata odbrane od poplava na području opštine, među kojima su izgradnja unskog i savskog nasipa i regulacija toka rijeke Knežice.

-Iz kreditnih sredstava Evropske investicione banke biće nastavljena realizacija projekta izradnje sistema vodosnabdijevanja Komlenac, a u ovoj godini očekuje se i početak izgradnje regionalnog puta Moštanica-Mrakovica- precizirao je Babić.

Prvi put na području opštine biće realizovani projekti iz oblasti energetske efikasnosti u školskim objektima. S ciljem uštede energije biće rekonstruisana fasada na objektima Osnovne škole “Sveti Sava” i Dječijeg vrtića “Pčelica”, dok će u Mješovitom srednjoškolskom centru “Nikola Tesla” biti izgrađena i opremljena kotlovnica.

Planom investicija opštine Kozarska Dubica predviđena je izgradnja objekta od 15 stanova za socijalno zbrinjavanje, a u realizaciji tog projekta opština učestvuje u dijelu koji se odnosi na obezbjeđivanje infrastrukture i dokumentacije, dok Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske vrši izgradnju i opremanje zgrade.

U tekućoj godini biće finansirana i rekonstrukcija dječijeg odjeljenja u Domu zdravlja “Kozma i Damjan”. Plan investicija opštine Kozarska Dubica usvojen je na posljednjoj sjednici Skupštine opštine.

Načelnik opštine Mile Zlojutro izjavio je da je taj dokument i obim predviđenih projekata dokaz dobre saradnje rukovodstva opštine sa svim nivoima vlasti u Republici Srpskoj i BiH.

(Agencije)

Kasa javnih prihoda „teža“ za 48 miliona KM

Poreska uprava Republike Srpske je u prvih jedanaest mjeseci ove godine na račun javnih prihoda RS prikupila ukupno 2,28 milijardi maraka, što je za oko 48 miliona KM ili dva odsto više u odnosu na isti period prošle godine, što pokazuje da je nastavljen pozitivan trend u naplati javnih prihoda.

ODJELJENJE ZA OBRAZOVANJE Za studentske stipendije stigao 391 zahtjev

U okviru gradskog programa stipendija, ukupne vrijednosti 1,6 miliona KM, na konkurs za stipendiranje studenata prvog ciklusa, pristigao je ukupno 391 zahtjev. Prema podacima Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, od ukupnog broja, u razmatranju su 342 zahtjeva koja ispunjavaju uslove, i to 222 po osnovu socijalnog statusa, 103 po uspjehu i 17 zahtjeva

Banjalučanke pred sudom zbog prostitucije

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka podnio je zahtjev da zbog prostitucije bude pokrenut prekršajni postupak protiv dvije osobe čiji su inicijali T.J. i N.B.

Servisne informacije za nedjelju, 8. decembar

Servisne informacije za nedjelju, 8. decembar 2019. godine: Policijska uprava U protekla 24 časa u Banjaluci zabilježeno je pet krivičnih djela. Javni red i mir je narušen šest puta. Dogodile su se tri saobraćajne nezgode, dva lica su lakše povrijeđena. Služba hitne pomoći U Stanici hitne pomoći pregledana su 72 odrasla pacijenta, 21 dijete i