Biznis 26.02.2016.

Kozarska Dubica: Plan investicija vrijedan gotovo 33 miliona KM

ČITANJE: 2 minute
kozarska dubica
Plan investicija opštine Kozarska Dubica čine projekti vrijedni gotovo 33 miliona KM, a ove godine očekuje se realizacija projekata u iznosu od 18.411.000 KM.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Darijan Babić rekao je da plan investicija sadrži projekte iz oblasti infrastrukture, zdravstva, školstva i socijalnog zbrinjavanja, a najveći dio investicionih projekata biće finansiran iz grantovskih i donatorskih sredstava.

On je naveo da su od infrastrukturnih projekata najznačajniji projekti sanacije objekata odbrane od poplava na području opštine, među kojima su izgradnja unskog i savskog nasipa i regulacija toka rijeke Knežice.

-Iz kreditnih sredstava Evropske investicione banke biće nastavljena realizacija projekta izradnje sistema vodosnabdijevanja Komlenac, a u ovoj godini očekuje se i početak izgradnje regionalnog puta Moštanica-Mrakovica- precizirao je Babić.

Prvi put na području opštine biće realizovani projekti iz oblasti energetske efikasnosti u školskim objektima. S ciljem uštede energije biće rekonstruisana fasada na objektima Osnovne škole “Sveti Sava” i Dječijeg vrtića “Pčelica”, dok će u Mješovitom srednjoškolskom centru “Nikola Tesla” biti izgrađena i opremljena kotlovnica.

Planom investicija opštine Kozarska Dubica predviđena je izgradnja objekta od 15 stanova za socijalno zbrinjavanje, a u realizaciji tog projekta opština učestvuje u dijelu koji se odnosi na obezbjeđivanje infrastrukture i dokumentacije, dok Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske vrši izgradnju i opremanje zgrade.

U tekućoj godini biće finansirana i rekonstrukcija dječijeg odjeljenja u Domu zdravlja “Kozma i Damjan”. Plan investicija opštine Kozarska Dubica usvojen je na posljednjoj sjednici Skupštine opštine.

Načelnik opštine Mile Zlojutro izjavio je da je taj dokument i obim predviđenih projekata dokaz dobre saradnje rukovodstva opštine sa svim nivoima vlasti u Republici Srpskoj i BiH.

(Agencije)