Kozarska Dubica: Plan investicija vrijedan gotovo 33 miliona KM

kozarska dubica

Plan investicija opštine Kozarska Dubica čine projekti vrijedni gotovo 33 miliona KM, a ove godine očekuje se realizacija projekata u iznosu od 18.411.000 KM.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Darijan Babić rekao je da plan investicija sadrži projekte iz oblasti infrastrukture, zdravstva, školstva i socijalnog zbrinjavanja, a najveći dio investicionih projekata biće finansiran iz grantovskih i donatorskih sredstava.

On je naveo da su od infrastrukturnih projekata najznačajniji projekti sanacije objekata odbrane od poplava na području opštine, među kojima su izgradnja unskog i savskog nasipa i regulacija toka rijeke Knežice.

-Iz kreditnih sredstava Evropske investicione banke biće nastavljena realizacija projekta izradnje sistema vodosnabdijevanja Komlenac, a u ovoj godini očekuje se i početak izgradnje regionalnog puta Moštanica-Mrakovica- precizirao je Babić.

Prvi put na području opštine biće realizovani projekti iz oblasti energetske efikasnosti u školskim objektima. S ciljem uštede energije biće rekonstruisana fasada na objektima Osnovne škole “Sveti Sava” i Dječijeg vrtića “Pčelica”, dok će u Mješovitom srednjoškolskom centru “Nikola Tesla” biti izgrađena i opremljena kotlovnica.

Planom investicija opštine Kozarska Dubica predviđena je izgradnja objekta od 15 stanova za socijalno zbrinjavanje, a u realizaciji tog projekta opština učestvuje u dijelu koji se odnosi na obezbjeđivanje infrastrukture i dokumentacije, dok Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske vrši izgradnju i opremanje zgrade.

U tekućoj godini biće finansirana i rekonstrukcija dječijeg odjeljenja u Domu zdravlja “Kozma i Damjan”. Plan investicija opštine Kozarska Dubica usvojen je na posljednjoj sjednici Skupštine opštine.

Načelnik opštine Mile Zlojutro izjavio je da je taj dokument i obim predviđenih projekata dokaz dobre saradnje rukovodstva opštine sa svim nivoima vlasti u Republici Srpskoj i BiH.

(Agencije)

PROTEST ZBOG NAJAVLJENIH MJERA U BEOGRADU: Neredi ispred Skupštine Srbije

Protest ispred Skupštine Srbije protiv novih najavljenih mjera na suzbijanju virusa korona oteo se večeras poslije 22 sata kontroli. Okupljeni su srušili zaštitnu ogradu ispred skupštine, pale baklje, a pripadnici policije su se sklonili u jednom trenutku, javlja izvještač Tanjuga sa lica mjesta. Ispred skupštine je haos, a kada je masa nagrnula na skupštinu, policija

Predstavnički dom izglasao izmjene Izbornog zakona za Mostar

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je večeras u Sarajevu po hitnom postupku Prijedlog zakona o izmjenama Izbornog zakona BiH koji će omogućiti provođenje lokalnih izbora u Mostaru. Riječ je o zakonu koji će, kada ga usvoji Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, građanima Mostara omogućiti da glasaju na lokalnim izborima nakon dva izborna ciklusa. Za

Đoković se vratio treninzima

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković trenirao je na terenu svog teniskog centra na Dorćolu. Srpski igrač se tako, poslije tačno dvije nedelje koliko je proveo u izolaciji, vratio na teren. Novak tenis nije igrao praktično od Adrija tura u Zadru, koji je prekinut poslije saznanja da jedan od učesnika, Bugarin Grigor Dimitrov, ima virus korona.

DODIK: Nebojša Šešlija dobra opcija za pobjedu u Istočnoj Ilidži

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da opština Istočna Ilidža zaslužuje da ima pravo vođstvo, da korespondira sa republičkim i gradskim organima vlasti i da pokuša učiniti sve da riješi važne infrastrukturne probleme kako bi obezbijedila što bolje uslove za sve stanovnike ove lokalne zajednice. Dodik je, pozdravljajući večeras potpisani koalicioni sporazum sedam političkih stranaka

PLAŽE U CRNOJ GORI PUSTE: Konobar u smjeni zaradio svega 1 evro (FOTO)

Sezona u Crnoj Gori nikada nije doživjela ovakav krah, usljed pandemije koronavirusa i zatvaranja granica. Društvenim mrežama kruže fotografije pustih plaža. Tako je, recimo, plaža u Bečićma potpuno prazna, a ne samo što na ležaljkama nema nikoga, već je sve potpuno pusto, prenosi Kurir. Gepostet von Podgoricki vremeplov am Dienstag, 7. Juli 2020 Ugostitelji se žale

DRVAR: Odblokiran magistralni put, građani poručili da će nastaviti proteste

Magistralni put Drvar – Bosansko Grahova, koji je danas nekoliko stotina Drvarčana blokiralo u znak protesta zbog otpada iz Italije koji je dovezen na područje opštine Drvar, večeras je odblokiran.  Okupljeni građani su poručili da će protesti biti nastavljeni sve dok otpad ne bude uklonjena sa područja ove opštine. Načelnik opštine Drvar Dušica Runić rekla

JEDAN RADNIK ZARAŽEN Korona virus i u Parlamentu BiH

Korona virus ušao je u Parlamentarnu skupštinu BiH, a prema informacijama koje su Patriji potvrđene iz Službe za zajedničke poslove jedna osoba zaražena je virusom kovid-19. Navodno je riječ o zapolenom u Sektoru za finansije Parlamentarne skupštine BiH. U BiH je do danas registrovano 5.621 lice inficirano virusom korona, preminulo je 207 osoba, a oporavilo