Magazin 26.04.2019.

KRAJ MAJA U DUHU DVOTOČKAŠA Ulicama Banjaluke defilovaće 3.000 bajkera

ČITANJE: 2 minute

I ove godine, kraj maja u Banjaluci obilježiće bogat program trećeg po redu Moto Festa Banjaluka 2019. na kojem se očekuje dolazak više od 3.000 bajkera iz zemlje, regiona, ali i inostranstva, kao i mnogobrojnih ljubitelja dvotočkaša.

Dvodnevno druženje i zabava održaće se 24. i 25. maja a organizator događaja je MK Stršljen.

Kako su naveli primarni cilj ovog događaja je razvoj i promociju moto sporta, kao i moto turizma u gradu na Vrbasu.

– Sve posjetioce Moto Festa i ove godine očekuje bogat dnevni i večernji program. Prostor na kojem će se realizovati najveći broj sadržaja ostaje tvrđava Kastel, a bajkeri će iskoristiti priliku da se u okviru moto defilea provezu i banjalučkim ulicama – saopštili su organizator.

Dodali su da će svi posjetioci biti u prilici da na Moto sajmu pogledaju najnovije modele, najpoznatijih moto brendova dok će za akrobacije na motoru u okviru “Stunt Show” biti zadužen Dejan Špoljar.

– Moto klubovi će da odmjere snage u bajkerskim igrama, a bajkeri će još jednom pokazati da imaju veliko srce, pa će ove godine kroz realizovane aktivnosti i saradnju dio sredstava biti doniran Udruženju oboljelih od hemofilije, za djecu oboljelu od ove bolesti – objasnili su organizatori.

Napomenuli su da će na koncertnom prostoru ispred Kamene kuće, na tvrđavi Kastel u večernjim satima, za atmosferu biti zaduženi najpoznatiji bendovi regionalne muzičke scene Električni orgazam /Goran Bare i Majke/ Atomsko sklonište/Let 3/YU grupa/Partibrejkers.

– Ulaz za sve bajkere kako na Moto sajam, tako i na koncertni prostor i ove godine je besplatan. Od ove godine Moto Fest donosi čak dvije novine – muzički program koji će pratiti i dnevne sadržaje, uz nastupe vrhunskih izvođača na bini ispred tvrđave Kastel oba dana od 17. časova kao i zagrijavanje atmosfere uz DJ Marka na Moto sajmu, u petak od 14 časova, a u subotu od 13.časova – rekli su organizatori.

(Srpskainfo)