Sport 15.12.2020.

KRAJ POLUSEZONE: Fudbaleri “Borca” na pauzi do 10. januara

ČITANJE: 1 minuta

Fudbaleri Borca sedmim porazom oprostili su se od jesenje polusezone, koju su završili na petoj poziciji. Ovaj posljednji neuspjeh vratio je Banjalučane dva koraka unazad na tabeli.

– Nema opravdanja za poraz, ali je i prije meča bilo jasno da će pobjednik biti onaj ko prvi postigne gol na lošem terenu. Najviše nam je nedostajao Marko Brtan, koji bi se lako prilagodio na ove uslove, a Daglasa Kruza sam morao zamijeniti zbog udarca u potkoljenicu. Almedin Ziljkić, koji je protiv Sarajeva dobio jak udarac u list, trebalo je da igra, ali je na posljednjem treningu osjetio jak bol i nismo htjeli ništa rizikovati. I Bojan Pavlović, koji je sjajno branio protiv Tuzla sitija, igrao je povrijeđen. Sa nama nije bio ni Dino Kalesić koji je pozitivan na virus korona, te Bojan Marković koji je odstranjen iz ekipe zato što je igrao mali fudbal na turniru u “Boriku” – rekao je šef stručnog štaba Borca Vlado Jagodić.

Ekipa je poslije zajedničkog ručka u utorak otišla na odmor, koji će veoma kratko trajati.

– Od 15. do 22. decembra su na pasivnom odmoru, kada će biti obavljeni razgovori na relaciji uprava – igrači – trener. Od 23. do 30. decembra radiće po individualnom programu, baš kao i od 3. do 9. januara. Prozivka je zakazana za 10. januar u 12 časova. Poslije uvodnih testiranja od 15. do 29. januara radićemo na našem pomoćnom terenu, a potom slijede pripreme u Antaliji od 31. januara do 16. februara, gdje će biti odigrano pet utakmica. Po povratku je generalna provjera 21. februara, a šest dana kasnije nas očekuje susret 20. kola protiv Olimpika na našem terenu – dodao je Jagodić.

(Glas Srpske)

Oznake: FK Borac