Vijesti 24.09.2015.

Kraj sapunice: Radulovićka ostaje direktor banjalučkih vrtića, Bošnjakovu nisu podržali ni njeni SP-ovci

ČITANJE: 1 minuta
NATASA BOSILJKA
Nataša Radulović ostaje direktor banjalučkog Centra za predškolsko obrazovanje i vaspitanje, odlučeno je na današnjoj sjednici Skupštine grada.

Odbornici, naime, nisu prihvatili prijedlog Komisije za izbor i imenovanja da za direktora bude imenovana Bosiljka Bošnjak, kandidata Socijalističke partije (SP).

Njen izbor nisu podržali čak ni članovi odborničkog kluba SP-a, a presudili su glasovi dijela odbornika SNSD-a i DNS (jedini bili jedinstveni kod glasanja) koji su bili uzdržani.

Izbor Bošnjakove podržali su jedino odbornici opozicije – NDP-a i SS-a, te dio odbornika SNSD-a.

Interesantno je da dvoje odbornika SP-a, Milan Milaković i Mira Galić (inače savjetnica aktulne direktorice Nataše Radulović) nisu uopšte glasali, iako su bili u skupštinskoj sali, dok je preostalo dvoje članova iz njihovog odborničkog kluba – Ranko Baroš i Slobodan Lukić bili udržano.

Time je bar privremeno riješena višemjesečna politička sapunica oko direktorske fotelje ove javne ustanove, koje raspolaže sa godišnjim budžetom od oko devet miliona KM.

Prema koalicionom dogovoru, ova fotelja pripala je SP-a, ali oni ni do danas nisu uspjele da osvoje tu poziciju.

Prema skupštinskim procedurama, Radulovićka (SNSD) ostaje na čelu centra sve do izbora novog direktora. To znači da je potrebno raspisati novi javni konkurs, odnosno ponovo obnovi proceduru koja će potrajati namanje nekoliko mjeseci.

(Banjaluka.net)