Kraj sapunice: Radulovićka ostaje direktor banjalučkih vrtića, Bošnjakovu nisu podržali ni njeni SP-ovci

NATASA BOSILJKA
Nataša Radulović ostaje direktor banjalučkog Centra za predškolsko obrazovanje i vaspitanje, odlučeno je na današnjoj sjednici Skupštine grada.

Odbornici, naime, nisu prihvatili prijedlog Komisije za izbor i imenovanja da za direktora bude imenovana Bosiljka Bošnjak, kandidata Socijalističke partije (SP).

Njen izbor nisu podržali čak ni članovi odborničkog kluba SP-a, a presudili su glasovi dijela odbornika SNSD-a i DNS (jedini bili jedinstveni kod glasanja) koji su bili uzdržani.

Izbor Bošnjakove podržali su jedino odbornici opozicije – NDP-a i SS-a, te dio odbornika SNSD-a.

Interesantno je da dvoje odbornika SP-a, Milan Milaković i Mira Galić (inače savjetnica aktulne direktorice Nataše Radulović) nisu uopšte glasali, iako su bili u skupštinskoj sali, dok je preostalo dvoje članova iz njihovog odborničkog kluba – Ranko Baroš i Slobodan Lukić bili udržano.

Time je bar privremeno riješena višemjesečna politička sapunica oko direktorske fotelje ove javne ustanove, koje raspolaže sa godišnjim budžetom od oko devet miliona KM.

Prema koalicionom dogovoru, ova fotelja pripala je SP-a, ali oni ni do danas nisu uspjele da osvoje tu poziciju.

Prema skupštinskim procedurama, Radulovićka (SNSD) ostaje na čelu centra sve do izbora novog direktora. To znači da je potrebno raspisati novi javni konkurs, odnosno ponovo obnovi proceduru koja će potrajati namanje nekoliko mjeseci.

(Banjaluka.net)

 

 

 

KOS: Škola podržava akcije građana, ne i političku promociju

Direktor Osnovne škole „Miloš Crnjanski“ na Petrićevcu Ognjen Kos namjerava da pozove predstavnike svih zainteresovanih udruženja građana na sastanak kako bi usaglasili akcije za predstojeći period te kako bi izbjegli svake dalje nesporazume, jer kako ističe, i rukovodstvo škole i udruženja građana očigledno imaju zajedničke ciljeve.

“DUBINSKO SNIMANJE”: INA zainteresovana za kupovinu akcija u Krajinapetrolu

Vlada Republike Srpske spremna je da proda državni udio u Krajinapetrolu i već je dala dozvolu da hrvatska Industrija nafte – INA izvrši dubinsku analizu poslovanja tog preduzeća. Ministar energetike i rudarstva u Vladi RS Petar Đokić dao je saglasnost INA da započne “dubinsko snimanje” društva Krajinapetrol te analizom svih dokumenata, poslovnih, pravnih, komercijalnih… INA

Od 1. januara elektronska građevinska dozvola

Grad Banja Luka će, od 1. januara iduće godine, započeti pilot projekat elektronske građevinske dozvole, u okviru razvoja koncepta „pametnog grada“, najavio je danas gradonačelnik Igor Radojičić. Tokom predavanja na stručnom simpozijumu „Energetska efikasnost – ENEF“, Radojičić je precizirao da se ova novina uvodi na osnovu koncepta „pametnog grada“, jednog od četiri cilja iz desetogodišnje

PRED ZGRADOM NPRS: Otkrivena bista Nikole Koljevića, ranijeg potpredsjednika Srpske

Bista profesora Nikole Koljevića, nekadašnjeg potpredsjednika Republike Srpske i jednog od osnivača SDS-a, otkrivena je danas u parku ispred zgrade Narodnog pozorišta u Banjaluci, u prisustvu najviših zvaničnika Srpske. Bistu su zajednički otkrili predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i Koljevićeva kćerka Bogdana. Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je današnje otkrivanje biste

Banjalučki Univerzitet za poslovne studije poništio diplomu direktora OBA

Univerzitet za poslovne studije Banjaluka poništio je diplomu direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića za koju je Republička prosvjetna inspekcija utvrdila da je stečena nezakonito, potvrđeno je za Srpskainfo u Inspektoratu Republike Srpske. – Republička prosvjetna inspekcija obavila je danas na Univerzitetu za poslovne studije Banjaluka kontrolu da li je izvršeno rješenje kojim je dat

Studentski filmovi iz cijelog svijeta za sedam dana u Banjaluci

Posjetioce povratničkog izdanja DukaFesta očekuju projekcije 47 studentskih filmova iz cijelog svijeta, koji će biti prikazani u takmičarskom programu, i to 20 igranih i 27 dokumentarnih filmova, saopšteno je na konferenciji za medije održanoj u četvrtak.

Festival nauke 28. i 29. novembra na četiri lokacije u Banjaluci

Deveti festival nauke biće održan u Banjaluci 28. i 29. novembra u organizaciji Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske. Ova manifestacija, čiji je cilj popularizacija nauke i tehnologije u Republici Srpskoj, održavaće se na četiri lokacije. U Kamenoj kući na tvrđavi Kastel i u banjalučkom Domu omladine predviđene su izložbe,