Sport 24.11.2015.

Krajiček: Novak se može pobijediti samo na Rodžerov način

ČITANJE: 1 minuta
novak-djokovic-london
Ričard Krajiček, vimbldonski šampion iz 1996. godine, kaže da se Novak Đoković može pobijediti samo stilom igre koji gaji Rodžer Federer.

“Đokovića je teško pobijediti jer je svestran. Jedini način da se to učini jeste ’miksovanje’ kako to čini Rodžer sa izlaženjem naprijed. Igrajući samo s osnovne linije skoro je nemoguće savladati Novaka“, rekao je Holanđanin poslije finala završnog Mastersa u kojem je Đoković dobio Federera peti put u sezoni, ali mu je Švajcarac naneo polovinu od šest poraza ove godine.

“To se najbolje vidi sa Rafom – Novak će sve stizati, na kraju će tebe natjerati da se krećeš i nadigraće te. Ako Novak ima osjećaj da dolaziš, ako malo miksuješ slajsom kao što to Rodžer čini, onda imaš šanse. I moraš da serviraš dobro, to je veoma važno“, dodao je Krajiček.

Đokovićeva fantastična sezona biće i tema sljedeće epizode naše emisije “Sa terena“, a u srijedu ujutru očekuje vas i tekst u kojem ćemo uporediti dvije možda i najbolje sezone u istoriji tenisa – Novakovu 2015. i Rodžerovu 2006. godinu.

(B92)