Vijesti 01.06.2016.

Krajina osiguranje: Smijenjen četvrti direktor u tri mjeseca

ČITANJE: 1 minuta

U odluci UO „Krajina osiguranja“, navedeno je da se Mihajilo razrješava dužnosti danas, od osam časova.

“Mihajilo je 31. maja izvršio transfer – nalog za isplatu novca sa računa za redovno poslovanje ‘Krajina osiguranja’ bez prethodne saglasnosti UO društva i to u ukupnom iznosu od 147.874 KM. UO je, takođe, donio odluku o pokretanju disciplinske i krivične odgovornosti prema ovlašćenom licu i licima uključenim u pripremu i realizaciju ove transakcije, bez prethodne saglasnosti i odobrenja UO“, navodi se u odluci UO koju je potpisao predsjednik i jedan od novih akcionara Navin Agarval.

Mihajilo je četvrti smijenjeni v.d. direktora u zadnja tri mjeseca odnosno od kada su “Krajina osiguranje” preuzeli novi vlasnici.

Prije njega, početkom maja razriješen je Vedranko Špirić, a prije Špirića direktor Bakir Pekušić koji je na toj funkciji zamijenio Milu Gromilić.

“Krajina osiguranje”, koje je bilo u većinskom vlasništvu RS, krajem prošle godine je dokapitalizacijom promijenilo vlasnika, tako što su Amerikanac indijskog porijekla Navin Agarval i Gupta Nite kupili emisiju akcija za blizu sedam miliona KM.

Novi vlasnici su odmah po preuzimanju donijeli niz nezakonitih odluka, zbog čega su neprestano pod budnim okom Agencije za osiguranje RS, ali i istražnih organa u RS.

CAPITAL je nedavno objavio da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske sprovodi intenzivnu istragu o dokapitalizaciji i poslovanju “Krajina osiguranja” i da se uskoro očekuje i privođenje predsjednika Upravnog odbora ovog društva i akcionara Navina Agarvala.

Paralelno sa opsežnom istragom MUP-a, o poslovanju i sumnjivim odlukama Agarvala, poput isplate plate od 5.000 evra, provjere vrši i Agencija za osiguranje RS, ali i Komisija za hartije od vrijednosti RS o njegovoj povezanosti sa drugim akcionarom istog porijekla Gupta Nite.

(Capital