Politika 08.06.2021.

Krajiška i Hercegovačka kuća u Beogradu

ČITANJE: 1 minuta

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić i Predsjednik Skupšine grada Banjaluka Mladen Ilić predvodili su delegaciju Republike Srpske u Beogradu, gdje su se sastali sa Ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Srbije, predsjednikom Skupštine i zamjenikom gradonačelnika Grada Beograda.
Tema sastanka je bila otvaranje Krajiške i Hercegovačke kuće u Beogradu.

Republika Srpska i Srbija su bratske zemlje i današnji osjećaj je nešto što potvrdjuje naše veze i kontinuitet naših vjekovnih odnosa. Ono što me raduje je da će Republika Srpska proizvode svojih domaćina moći ponuditi svim gradjanima Srbije, rekao je Mladen Ilić nakon sastanka.

Ministar Pašalić je rekao da saradnja Srbije i Republike Srpske, kada je oblast poljoprivrede u pitanju se odvija u kontinuitetu i da je ova inicijativa dokaz tome. Republika Srpska će u narednom periodu još više raditi na stimulaciji poljoprivrednika, a kako bi mogli što više vrsta proizvoda da proizvode i na taj način jačaju ponudu Srpske.

Predsjednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević je rekao da je najsretniji kada pokrenute inicijative ulaze u fazu realizacije.

Prije svega tri sedmice smo predsjednik Mladen Ilić i ja na zajedničkom sastanku najavili da ćemo zajednički pokrenuti inicijativu otvaranja Krajiške i Hercegovačke kuće u Beogradu prema Vladama Srpske i Srbije i to danas vidimo dobija svoj epilog, rekao je Nikodijević.

Sastanku su još, ispred delegacije Republike Srpske, prisustvovali gradonačelnik Trebinja, direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela Banjaluka i direktor Agrarnog fonda Trebinja.

(E.M)