Biznis 02.04.2021.

“Krajiška kuća” dobro posjećena bez obzira na pandemiju virusa korona

ČITANJE: 3 minute

Bez obzira na to što je otvorena na početku pandemije virusa korona, “Krajiška kuća” u Banjaluci je uspjela za godinu dana privući veliki broj onih koji vode računa o zdravlju i koji su uvjereni da im prirodni proizvodi mogu pomoći u jačanju imuniteta, kaže za “Nezavisne” Draško Ilić, direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela.

Prema Ilićevim riječima, “Krajiška kuća” je bez obzira na pandemiju virusa korona, izuzetno dobro posjećena. Kako kaže, veliki broj ljudi dolazi i kupuju razne prirodne proizvode koji se nalaze na policama.

“Značajno je i to što građani ovdje mogu pronaći zdravu hranu, a ogromna je korist i za naše poljoprivredne proizvođače, koji stalno rade, isporučuju proizvode, koji imaju svoje kupce”, naglašava Ilić.

Dodaje da su se poljoprivredni proizvođači odlično snašli u ovom poslu te da u kontinuitetu stižu proizvodi.

Na policama “Krajiške kuće”  mogu se pronaći proizvodi od mlijeka i mesa, voće, povrće, gljive, ljekobilje…

“Odskora imamo izložene i nove proizvode prirodne kozmetike, koja je dostupna našim damama. One su prethodno kupovale hemijske preparate sa stranog tržišta, a sada imaju zdrave prirodne preparate na dohvat ruke”, rekao je Ilić.

Za oko mjesec dana, prema njegovim riječima, počeće s radom i izložbeni prostor “Krajiške kuće”, gdje će proizvodi biti izloženi i promovisani kako bi se što više građana upoznalo s njima.

Maja P., koja u “Krajiškoj kući” kupuje prirodnu kozmetiku, kaže da je srećna što u svom gradu može kupiti prirodne proizvode.

“Od prošle godine kupujem prirodnu kozmetiku u ‘Krajiškoj kući’ i drago mi je što imamo ovako nešto u Banjaluci. Prethodno sam morala naručivati preko interneta, a ovako prošetam, pogledam i kupim ono što mi je potrebno”, kaže ona.

Ilić kaže da su u fazi širenja projekta “Krajiška kuća”, te da se uskoro može očekivati otvaranje poslovnog prostora u Trebinju.

Dodaje da je u toku inicijativa da “Krajiška kuća” bude otvorena u Beogradu i Novom Sadu, te da redovno komuniciraju i pripremaju poslovne prostore i nadaju se će do kraja godine “Krajiška kuća” zaživjeti i na novim adresama.

Ilić izražava nadu da će uz podršku grada i Vlade RS raditi na tome da se što veći broj poljoprivrednih proizvođača animira, kako bi se proizvelo što više domaće hrane, te kako bi bili što manje ovisni o uvozu ili snabdijevanju proizvodima za koje nema potrebe da se uvoze.

“Krajiška kuća” je otvorena 22. aprila s ciljem da se što veći broj poljoprivrednih proizvođača okrene preradi domaćih proizvoda te da ih plasiraju građanima, kao i turistima, i kao takva predstavlja i objekat turističke ponude grada.

(E.M)