Vijesti 03.10.2015.

Krajišnik: Nisam Dodika štitio od hapšenja!

ČITANJE: 2 minute
Momcilo Krajisnik
Nekadašnji predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Momčilo Krajišnik demantovao je navode bivšeg šefa Predstavništva Srpske u Moskvi Gordana Milinića da je predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika tokom rata zaštitio od hapšenja za navodni šverc cigareta.

Krajišnik tvrdi da je “anegdota, koju je tim povodom za BN televiziju ispričao Milinić, najobičnija izmišljotina i da se to nikad nije dogodilo”.

– Milinića poznajem dobro i smatrao sam ga korektnim čovjekom, zbog čega nikako ne mogu da povežem sa njim ovo što je ispričao. Milorada Dodika nikad nisam zaštitio od bilo kakvog hapšenja i šverca cigareta – rekao je Krajišnik.

On smatra da je Milinićeva priča o njegovoj navodnoj zaštitničkoj ulozi prema Dodiku nastala na osnovu slične anegdote koju planira da objavi u knjizi koju već duže vrijeme priprema, ali u kojoj se nigdje ne pominje ime predsjednika Srpske.

– U knjizi koju planiram da objavim napisao sam da je jedan ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske dolazio kod mene i tražio odobrenje za hapšenje jednog poslanika, a kada sam upitao za šta je navedeni poslanik kriv, odgovorio je da je riječ političkom protivniku i da će mu `nešto već pronaći kao krivicu`- ispričao je Krajišnik.

On je dodao da se tome žestoko usprotivio i da imena tih ljudi nije pominjao čak ni u rukopisu.

– Pretpostavljam da je Milinić negdje uspio da pročita taj dio moje knjige ili mu ga je neko prepričao, pa je to poslije povezao sa Dodikom – rekao je Krajišnik.

On tvrdi da ne samo da nije štitio Dodika od hapšenja već i da nikad nije čuo za bilo kakav šleper cigareta koji je za vrijeme rata zaplijenjen kod Doboja, a navodno je pripadao aktuelnom predsjedniku Republike.

(Pres)