Magazin 27.09.2018.

KREATIVNE RADIONICE U BORIKU: Poziv najmlađima da se prijave na radionice bonton kroz igru, zabavno čitanje, školu slikanja

ČITANJE: 1 minuta

Iz Dječije biblioteke “Borik” pozivaju najmlađe da se prijave za neku od zanimljivih radionica koje organizuju od oktobra.

”Bonton kroz igru” namijenjen je djeci uzrasta 4-8 god. Radionica je edukativnog i zabavnog karaktera, razvija kulturu ponašanja i maštu, a sa djecom radi pjesnikinja Tamara Dragić. Čas se održava ponedjeljkom od 18 do 19 časova.

Djeci od tri do sedam godina može biti zanimiljivo i “Zabavno čitanje”.

– Čitamo bajke, pjesme, priče, učimo male lekcije iz enciklopedija početnica, razgovaramo i crtamo ono što naučimo. Sa djecom radi bibliotekar i književnica Aleksandra Čvorović, održava se srijedom 18-19 časova. Prvi čas biće održan u subotu 6. oktobra u 10 časova, ostali po rasporedu srijedom- precizirali su iz Bibiloteke.

Djeca školskog uzasta, od osam do 15 godina moći će da “Upoznaju sebe”, odnosno nauče se da rješavanju probleme sa vršnjacima, nastavnicima, roditeljima, te jačaju samopouzdanje, samopoštovanje i ljubav prema sebi.

Za djecu koja posjeduju talenat za glumu, recitovanje organizuje se i “Recitatorska radionica” sa književnicom Aleksandrom Čvorović. Održava se četvrtkom 19-20 časova u prostoru čitaonice. Prvi čas biće održan u subotu 6. oktobra u 12 časova, ostali po rasporedu srijedom.

Školarci će kroz radionice moći naučiti i osnove crtanja i slikanja. Školu slikanja vodiće akademski slikar Nikola Čvorović, subotom od 13 do 14 časova.

Zanimljive radionice trajaće tri mjeseca – do decembra.

(Srpskainfo)