Magazin 20.04.2018.

KREATIVNOST NA DJELU “CreArt” konferencija okupila veliki broj učesnika

ČITANJE: 1 minuta

„CreArt“ konferencija, pod sloganom “Kreativnost na djelu”, održana je u Vijećnici Kulturnog centra Banski dvor. Konferencija je realizovana u okviru manifestacije “Dani Vlade S. Miloševića 2018”, a organizatori su Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjaluci i Kulturni centar Banski dvor.

– Fokus „CreArt“ konferencije bio je na proaktivnom pristupu profesionalnom razvoju mladih umjetnika, ali i promociji potencijala kreativne industrije. Ova konferencija je osmišljena sa ciljem da se kroz pozitivne primjere iz oblasti kreativne industrije motivišu i edukuju prvenstveno studenti iz oblasti umjetnosti, ali i šira javnost. Na „CreArt“-u je prisustvovalo više od 150 ljudi, većinom studenata UNIBL, ali i privatnih fakulteta, kao i predstavnika raznih kompanija i udruženja građana, koji su imali priliku da uživaju u inspirativnim i edukativnim predavanjima Slavimira Stojanovića, Đorđa Jovančića, Andrije Daničića, Ljubiše Mićića, „Play Team“-a, agencije „MANIA“, Borisa Maksimovića iz časopisa „Talas“, platforme „Novo ime“, kao i Asocijacije kompozitora – muzičkih stvaralaca BiH – navode u „CreArt“ timu.

Konferencija je, dodaju, ispunila očekivanja učesnika i organizatora, koji su se obogatili novim znanjima i iskustvima zahvaljujući kreativnim predavanjima govornika iz oblasti umjetnosti i biznisa.

Inicijatori ovog projekta su mladi asistenti i studenti demonstratori Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci – Sofija Vučićević, Sonja Đurić, Nina Ninković, Matija Antonić i Dušan Urošević.

(Srpskainfo)