“KREATOR PODJELA”: Banjalučki odbor SDP-a optužuje Denisa Bećirovića za ekstremizam

Gradska organizacija SDP BiH Banja Luka danas je javno saopštila da se konstantno suočava s posljedicama radikalnih stajališta i poruka Denisa Bećirovića, visokog funkcionera SDP-a.

Ističu da su javna istupanja i izneseni stavovi potpredsjednika SDP-a BiH Denisa Bećirovića direktan udar na članove iz reda srpskog i hrvatskog naroda kao sastavnog i nedjeljivog segmenta Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine.

“Denis Bećirović je sa takvim porukama, u obliku i formi medijskog “obračuna” iz udobne sarajevske fotelje sa nacionalističkim i šovinističkim strukturama u Republici Srpskoj već nanio ogromnu štetu GO SDP Banja Luka na prethodnim izborima. Rezultate prethodnih izbora znamo. Priznali smo ih kao partija, te na osnovu očiglednog poraza na svim nivoima i imamo opozicioni status. Ali, kao sto se može primjetiti, nismo utvrdili odgovornost i analizirali destruktivno ponašanje pojedinaca, pa i Denisa Bećirovića”, naveli su.

Dalje ističu da takva stajališta Denisa Bećirovića koja su, kako kažu, zasnovana na ličnom interesu, a kroz ekstremne i desničarske istupe ne mogu više tolerisati.

“Izgubio iz vida osnovni postulat SDP-a”

“Koristiti infrastrukturu SDP-a BiH, a ličnu afirmaciju tražiti kroz individualno odabrane partnere desnog sektora je za nas u GO SDP BiH Banja Luka neprihvatljivo. SDP BiH Banja Luka je trenutno, a pojedinačno gledano, politički subjekt sa najvećim rastom u Bosni i Hercegovini. Danas, skoro godinu dana prije lokalnih izbora možemo uz punu odgovornost i sa ponosom reći da se poslije dvije decenije vraćamo u Skupštinu grada Banja Luka”, saopćili su.

Iz banjalučkog ogranka SDP-a smatraju da ta činjenica Denisu Bećiroviću ne odgovara.

“Jačanje multietničnosti na prostoru čitave BiH čiji je GO SDP Banja Luka jedan od nosioca u ovom trenutku definitivno ne odgovara fikciji Denisa Bećirovića kako u budućnosti treba da izgleda SDP BiH. Denis Bećirović je u svojoj nekontrolisanoj i paničnoj aktivnosti izgubio iz vida osnovni postulat da SDP BiH ne postoji bez participacije svih konstitutivnih naroda i ostalih građana u BiH”, kazali su.

Kao zabrinjavajuću činjenicu navode da Denis Bećirović kao pojedinac koji pretenduje da bude nosioc SDP BiH, u Banja Luci nije bio više od 15 godina te su ga pozvali da dođe i bude njihov gost.

Slučaj “Zornić” nije plod slučajnosti

“Očigledan strah možemo neutralisati adekvatnim fizičkim obezbjeđenjem, bez obzira što je u pitanju placebo efekat. Denis Bećirovic čak nije ni svjestan da ima uslove da bude i domaćin, pa održi javne tribine i sastanke sa studentima, porodicama poginulih i žrtava rata. Sve navedeno možemo svesti i pod opšte neznanje Denisa Bećirovića o činjeničnom stanju SDP-a na prostoru čitave države. Kao građanin sa akademskim statusom bi morao imati više senzibiliteta bar u sagledavanju istorijskih činjenica. Postavlja se pitanje da li se ta edifikacija koju ima kao svoju referencu izgubila u nagonu za ličnu afirmaciju, pa i po cijenu raspada i podjele SDP BiH”, navedeno je.

U SDP BiH Banja Luka smatraju da ni imenovanje i forsiranje ratnih zločinaca kao u slučaju “Zornić” nije plod slučajnosti.

“Iz svega navedenog zaključujemo da je to rezultat orkestriranog i planskog djelovanja Denisa Bećirovića. I imamo nonsens, dok u Banjoj Luci gradimo suživot u skladu sa svim aktima SDP BiH i socijaldemokratije kao političke filozofije i doktrine, iz Sarajeva dobijamo poruke mržnje. U GO SDP BiH Banja Luka smo svjesni da Denis Bećirović očekuje našu reakciju u istupanju iz SDP BiH kao matične partije. Ali, zbog budućnosti naše djece i države BiH nećemo dozvoliti da na političkoj sceni opstanu kreatori ambijenta podjela po nacionalnim torovima kao sto je Denis Bećirović. Tačnije, još jače stojimo pod grbom SDP BiH, a tipovi kao što su Denis Bećirović će morati svoju političku priču implementirati na nekom drugom mjestu”, zaključak je pisma ispod koje je potpisan predsjednik GO SDP BiH Banja Luka Aleksandar Došenović.

(Klix)

Servisne informacije za 27. maj

Servisne informacije za srijedu, 27. maj 2020. godine: Policijska uprava Prema podacima s kojim raspolaže ovo Područno odjeljenje, za posljednja 24 časa u Gradu Banjaluka dogodila su se dva krivična dijela. Narušavanja javnog reda i mira nije bilo. Dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica lakše povrijeđena. Hitna pomoć U Stanici hitne

Radović pozvao građane Srbije i BiH da ljetuju u Crnoj Gori i Budvi

Predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović pozvao je građane Srbije i BiH da letuju u Crnoj Gori i Budvi i poručio im da su dobrodošli i rado viđeni gosti, te da se ne obaziru na, kako je ocijenio, nepromišljene izjave crnogorskog premijera Duška Markovića. “Građani Srbije i BiH koji godinama ljetuju u Crnoj Gori znaju

Demokratski narodni savez i Srpska demokratska stranka potpisuju koalicioni sporazum

Demokratski narodni savez i Srpska demokratska stranka potpisaće vrlo brzo koalicioni sporazum kojim će regulisati izlazak na izbore u Gradu Prijedoru, saznaje banjaluka.net. Obje stranke će imati samostalne liste, dok će kandidata dati DNS, a rješenje se još usaglašava, iako su velike šanse da to ne bude sadašnji gradonačenik Milenko Đaković. SDS će izvjesno podržati

TRIVIĆ: Pohvala rodoljublju Katarine Ristić

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić pohvalila je rodoljublje srednjoškolke Katarine Ristić, Srpkinje iz Čikaga, koja je svojim radom uspjela izdejstvovati da se u udžbenicima promijeni lažno pisanje o ratu u BiH. “Katarina Ristić je svojim primjerom još jednom potvrdila da srpska dijaspora ima veliki broj talentovanih mladih ljudi koji nisu zaboravili svoj

“Montenegro erlajnsu” zabranjeno slijetanje na beogradski aerodrom

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije na osnovu reciprociteta donio je mjeru kojom se zabranjuje slijetanje aviona crnogorskog “Montenegro erlajnsa” na beogradski aerodorom “Nikola Tesla”. U obrazloženju ove odluke, u koju je “Blic” imao uvid, navodi se da je državljanima Srbije onemogućen ulazak u Crnu Goru, pošto je i dalje na snazi mjera Vlade Crne Gore da