“KREATOR PODJELA”: Banjalučki odbor SDP-a optužuje Denisa Bećirovića za ekstremizam

Gradska organizacija SDP BiH Banja Luka danas je javno saopštila da se konstantno suočava s posljedicama radikalnih stajališta i poruka Denisa Bećirovića, visokog funkcionera SDP-a.

Ističu da su javna istupanja i izneseni stavovi potpredsjednika SDP-a BiH Denisa Bećirovića direktan udar na članove iz reda srpskog i hrvatskog naroda kao sastavnog i nedjeljivog segmenta Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine.

“Denis Bećirović je sa takvim porukama, u obliku i formi medijskog “obračuna” iz udobne sarajevske fotelje sa nacionalističkim i šovinističkim strukturama u Republici Srpskoj već nanio ogromnu štetu GO SDP Banja Luka na prethodnim izborima. Rezultate prethodnih izbora znamo. Priznali smo ih kao partija, te na osnovu očiglednog poraza na svim nivoima i imamo opozicioni status. Ali, kao sto se može primjetiti, nismo utvrdili odgovornost i analizirali destruktivno ponašanje pojedinaca, pa i Denisa Bećirovića”, naveli su.

Dalje ističu da takva stajališta Denisa Bećirovića koja su, kako kažu, zasnovana na ličnom interesu, a kroz ekstremne i desničarske istupe ne mogu više tolerisati.

“Izgubio iz vida osnovni postulat SDP-a”

“Koristiti infrastrukturu SDP-a BiH, a ličnu afirmaciju tražiti kroz individualno odabrane partnere desnog sektora je za nas u GO SDP BiH Banja Luka neprihvatljivo. SDP BiH Banja Luka je trenutno, a pojedinačno gledano, politički subjekt sa najvećim rastom u Bosni i Hercegovini. Danas, skoro godinu dana prije lokalnih izbora možemo uz punu odgovornost i sa ponosom reći da se poslije dvije decenije vraćamo u Skupštinu grada Banja Luka”, saopćili su.

Iz banjalučkog ogranka SDP-a smatraju da ta činjenica Denisu Bećiroviću ne odgovara.

“Jačanje multietničnosti na prostoru čitave BiH čiji je GO SDP Banja Luka jedan od nosioca u ovom trenutku definitivno ne odgovara fikciji Denisa Bećirovića kako u budućnosti treba da izgleda SDP BiH. Denis Bećirović je u svojoj nekontrolisanoj i paničnoj aktivnosti izgubio iz vida osnovni postulat da SDP BiH ne postoji bez participacije svih konstitutivnih naroda i ostalih građana u BiH”, kazali su.

Kao zabrinjavajuću činjenicu navode da Denis Bećirović kao pojedinac koji pretenduje da bude nosioc SDP BiH, u Banja Luci nije bio više od 15 godina te su ga pozvali da dođe i bude njihov gost.

Slučaj “Zornić” nije plod slučajnosti

“Očigledan strah možemo neutralisati adekvatnim fizičkim obezbjeđenjem, bez obzira što je u pitanju placebo efekat. Denis Bećirovic čak nije ni svjestan da ima uslove da bude i domaćin, pa održi javne tribine i sastanke sa studentima, porodicama poginulih i žrtava rata. Sve navedeno možemo svesti i pod opšte neznanje Denisa Bećirovića o činjeničnom stanju SDP-a na prostoru čitave države. Kao građanin sa akademskim statusom bi morao imati više senzibiliteta bar u sagledavanju istorijskih činjenica. Postavlja se pitanje da li se ta edifikacija koju ima kao svoju referencu izgubila u nagonu za ličnu afirmaciju, pa i po cijenu raspada i podjele SDP BiH”, navedeno je.

U SDP BiH Banja Luka smatraju da ni imenovanje i forsiranje ratnih zločinaca kao u slučaju “Zornić” nije plod slučajnosti.

“Iz svega navedenog zaključujemo da je to rezultat orkestriranog i planskog djelovanja Denisa Bećirovića. I imamo nonsens, dok u Banjoj Luci gradimo suživot u skladu sa svim aktima SDP BiH i socijaldemokratije kao političke filozofije i doktrine, iz Sarajeva dobijamo poruke mržnje. U GO SDP BiH Banja Luka smo svjesni da Denis Bećirović očekuje našu reakciju u istupanju iz SDP BiH kao matične partije. Ali, zbog budućnosti naše djece i države BiH nećemo dozvoliti da na političkoj sceni opstanu kreatori ambijenta podjela po nacionalnim torovima kao sto je Denis Bećirović. Tačnije, još jače stojimo pod grbom SDP BiH, a tipovi kao što su Denis Bećirović će morati svoju političku priču implementirati na nekom drugom mjestu”, zaključak je pisma ispod koje je potpisan predsjednik GO SDP BiH Banja Luka Aleksandar Došenović.

(Klix)

VIŠKOVIĆ: Evropski brendovi sve više zainteresovani za otvaranje fabrika u Srpskoj

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković ocijenio je da je Vlada u prvoj godini mandata imala dobre rezultate što potvrđuju i podaci o najvećem broju zaposlenih od nastanka Republike, rastu prosječne plate koja je prvi put izjednačena sa zaradom u Federaciji BiH, većoj pokrivenosti uvoza izvozom i povećanju budžeta koje je omogućilo rast plata, penzija

Servisne informacije za 15. decembar

Servisne informacije za subotu, 14. decembar 2019. godine: Policijska uprava Prema podacima sa kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje za posljednja 24 časa u Banjaluci se dogodilo jedno krivično djelo, a javni red i mir je narušen dva puta. Dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica lakše povrijeđena. Služba hitne pomoći U službi