Biznis 15.07.2016.

Kreiranjem projekata do samozapošljavanja

ČITANJE: 1 minuta

Edukacija pod motom “Samozapošljavanje kroz projekte”, koju je organizovala Socijalistička partija RS, okupila je veliki broj zainteresovanih Banjalučana, koji svojim idejama žele doći do zaposlenja.

Kako je objasnila organizator ove edukacije, a ujedno i član banjalučkog i predsjednik Mjesnog odbora SP Borik 1 Dragana Ristić, cilj edukacije je povećanje broja zaposlenih stanovnika kroz samoinicijativno kreiranje projekata za razvoj.

– Samozapošljavanje kroz projekte, besplatni kursevi engleskog jezika za djecu i odrasle, pomoć u vođenju poslovnih knjiga za mlade preduzetnike, te besplatne muzičke radionice harmonike i klavijatura za djecu samo su neke od aktivnosti koje mi organizujemo – rekla je Ristićeva, dodajući da su ove edukacije uvijek posjećene.

Za kurs engleskog jezika, kao i časove harmonike i klavijature, koji su već počeli, zainteresovani se i dalje mogu prijaviti u prostorijama SP-a u Banjaluci.

– Danas, kada je sve postavljeno kroz relaciju plaćanja, Socijalistička partija, kao partija socijalne jednakosti, besplatno organizuje sve ove aktivnosti – rekla je Ristićeva.

Prema njenim riječima, postoji i otvoren broj za sve građane na koji mogu da šalju svoje prijedloge, primjedbe i sugestije za rješavanje problema lokalne zajednice, kao one sa kojima se svakodnevno susreću.

Predavač na ovoj edukaciji Milana Mišić najbolji je primjer kako se kroz samoinicijativno kreiranje projekata za razvoj može brzo zaposliti.

– Moj zadatak je bio da prenesem svoje iskustvo i podrobno objasnim kako se kroz samoinicijativno kreiranje projekata lako i brzo može doći do posla – rekla je Mišićeva.

(Glas Srpske)