Svijet 22.12.2022.

Kremlj: Potvrda – do posljednjeg Ukrajinca

ČITANJE: 1 minuta

Posjeta Zelenskog Vašingtonu potvrdila je američke planove da se bore protiv Rusije do posljednjeg Ukrajinca, saopštio je Kremlj.

To je potvrda Vašingtona da nastavlja da koristi Kijev kao posrednika za indirektni rat protiv Rusije, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

“To pokazuje da Sjedinjene Države nastavljaju svoju liniju de fakto i indirektne borbe protiv Rusije do posljednjeg Ukrajinca”, rekao je Peskov, obraćajući se novinarima u četvrtak. Peskov je izrazio žaljenje što na putu nije bilo nikakvih poziva na mir, niti je pominjao nastavak ukrajinskog granatiranja civila u Donbasu.

“Sa žaljenjem možemo konstatovati da ni predsjednik Bajden ni predsjednik Zelenski nisu izgovorili ni nekoliko riječi koje bi se mogle pročitati kao potencijalna spremnost da saslušaju zabrinutost Rusije”, rekao je portparol Kremlja.

“Od gospodina Zelenskog se nije čula nijedna riječ o nastavku varvarskog granatiranja stambenih zgrada u naseljima Donbasa… Pravi pozivi na mir, osim onih za kameru, nisu upućeni”, rekao je on.

(Agencije)