Politika 24.12.2022.

Kresojević: 731 dan opstrukcije SNSD-a

ČITANJE: 1 minuta

Gradski menadžer grada Banjaluka Bojan Kresojević osvrnuo se na  društvenim mrežama na to šta je obilježilo prethodne dvije godine u gradu na Vrbasu.

Tog 24.12.2020. u Banjaluci je došao dan kada su očekivanja veća nego ijednom u prethodnih 20 godina. Nešto između nade da će Banjaluka progledati i straha da će sve ostati isto. Trenutak u koji staje istorija moderne Banjaluke, kada pod teretom 2 decenije letargije mlada leđa nemaju pravo na grešku, napisao je Kresojević.

Naveo je kako neusvajanje budžeta, rebalansa, odbijanje neradne nedjelje i regulacionih planova, smanjivanje prihoda od poreza za bogate, protjerivanje investitora sa 300 radnih mjesta i opstrukcija na svakom koraku skupštinske većine nisu bili dovoljni da zaustave 500+ realizovanih projekata, 30+ miliona КM vraćenih starih kredita, besplatne udžbenike, po prvi put, subvencije privatnim vrtićima, te najviše duhovnih, kulturnih i zabavnih događaja u Banjaluci.

Kresojević je istakao da je 24.12.2020. godine giljotina je bila spremna za mladu ekipu nespremnu za najhladnije opstrukcije i najteže osvete Banjalučanima za “pogrešno” polje u koje je upisan znak .

Zabranjivanje realokacija, neusvajanje programa i destruktivni amandmani su samo dio municije koja je trebala servirate poziciju između njihovog čekića i naokovnja (njima bliski mediji). Ali nisu uspjeli. Nisu računali na mladost, nepredvidivost i mudrost. Naše uspjehe ne mjerimo metrima asfalta, ni kilometrima vodovoda, već očima punim nade, da je došlo novo vrijeme, napisao je Kresojević.

(Z.M)