Vijesti 29.12.2022.

Kresojević: Bili smo prinuđeni da smanjimo budžetski okvir na 185 miliona KM

ČITANJE: 1 minuta

U Nacrtu budžeta za narednu godinu ne nalaze se projekti iz kreditnih zaduženja, koji nisu dobili podršku na prethodnom kolegijumu.

Poručio je ovo gradski menadžer, Bojan Kresojević, komentarišući prijedlog budžeta za 2023. godinu.

-Mi smo bili prinuđeni da smanjimo budžetski okvir na 185 miliona KM, što zajedno sa amandmanima koji su stigli, prije svega od strane kluba odbornika SNSD – a, predstavlja izazovnu situaciju za cijelu Banju Luku – rekao je on.

Poručio je kako je na budžet za narednu godinu stiglo ukupno 22 amandmana.

-To su 22 amandmana koji su na prijedlog SNSD-a dostavljeni, a te amandmane nije moguće provesti, dok je jedan od njih je tehnički neizvodiv. Stoga, predlagač je ostavio mišljenje na amandmane da nije saglasan. Kroz amandmane koji su predloženi, skidaju se sredstva sa stavki koje ugrožavaju Grad – od higijene, održavanja zelenih površina i slično – rekao je gradski menadžer.

Poručio je kako je preduzeće „Akvana“ izuzetno važno pitanje za Grad.

-Želim da skrenem pažnju da je za narednu godinu neophodno izmiriti obaveze prema „Novoteksu“ u iznosu od preko 3 milion KM – dodao je on.

Naglasio je da se budžet usvaja sada, te da najkasnije do 31. marta naredne godine se usvaja finansijski izvještaj.

-Nakon što taj izvještaj dostavimo, možemo da izradimo analizu suficita i eventualni suficit delegirati u nacrt rebalansa i rebalans –poručio je gradski menadžer.

E.M.