Politika 09.12.2022.

Kresojević: Grijanje poboljšano, komisija utvrđuje temperaturu u stanovima

ČITANJE: 1 minuta

U skladu sa zaključcima Štaba za energetsku krizu, komisija izlazi redovno na teren da utvrdi temperaturu u stanovima po zahtjevima građana.

Poručio je ovo gradski menadžer, Bojan Kresojević, koji je naglasio da su dosadašnji napori već dali rezultate, koji pokazuju poboljšanje na terenu.

-Imali smo niz sastanaka sa predstavnicima preduzeća „Eko toplane“ i zaisigurno ćemo ih imati još nekoliko. Upravo ćemo te sastanke da iskoristimo kako bi razgovarali, upoznali se sa situacijom i nastavili da radimo na poboljšanju grijanja za sve naše sugrađane – rekao je on.

Poručio je kako je Štab za energetsku krizu u ovim momentima dodatno analizirao temperaturu korisnika usluga „Eko toplane“.

-Smatramo da ima prostora za poboljšanje, zato smo i imali određene preporuke. Sada je vidljivo poboljšanje i mogu da kažem da smo izuzetno zadovoljni, jer imamo sve manje zahtjeva za mjerenje temperature – naglasio je gradski menadžer.

Podsjećamo, nakon vanredne posjete „Eko toplanama“ tokom koje je ustanovljeno da isporuka toplotne energije nije zadovoljavajuća, formiran je Štab za energetsku krizu čiji je zadatak da na osnovu stvarnog stanja ponudi najefikasnija rješenja za prevalizaženje izazova sa grijanjem u Banjoj Luci.

U tom pravcu, Štab je održao prvu sjednicu i donio određeni set mjera.

(N.S)