Politika 30.12.2022.

Kresojević: Iz rebalansa sredstva za redovnu isplatu primanja radnicima i izmirenje obaveza „Akvane“

ČITANJE: 1 minuta

Rebalansom budžeta za JP „Akvana“ obezbijeđeno je 800.000 KM, koja će biti realizovana tokom današnjeg dana, što znači da će plate radnicima biti redovno uplaćene, kao i izmirene ranije obaveze preduzeća.

Poručio je ovo gradski menadžer Bojan Kresojević.

-Intenzivno radimo na planu restrukturiranja koji ćemo kandidovati na nekoj od narednih sjednica Skupštine Grada. Očekujemo da će, kako su i najavili iz SNSD-a, prihvatiti da se iz kreditnih sredstava obezbijedi tri miliona KM jer sada, kada su ta sredstva izuzeli iz budžeta za 2023. godinu, nema više usvajanja budžeta i rebalansa budžeta do juna do kada moramo izmiriti dugovanja prema „Novoteksu“, koje je stvorila prethodna uprava – kazao je Kresojević.

Podsjetio je da je za 25 mjeseci mandata ove administracije vraćeno više od 30 miliona KM starih kredita, a da pritom nije bilo novih zaduženja.

Naime, Grad Banja Luka uložio je maksimalne napore u proteklom periodu kako bi se riješili problemi naslijeđenih dugovanja „Akvane“, kako bi to preduzeće i Gradski olimpijski bazen mogli da funkcionišu, a radnici da dobiju zaostale plate.

E.M.