Vijesti 22.10.2022.

Kresojević o cijeni peleta: Dodik prepoznao inicijativu od koje će građani imati koristi

ČITANJE: 1 minuta

Srpski član predsjedništva Milorad Dodik uočio je koristi od inicijative i najavio je ograničenje cijene peleta na 550 KM po toni i ograničavanje izvoza na 50%, a da se sa 50% podmire domaće potrebe za peletom, istakao je Bojan Kresojević, gradski mendžer Banjaluke.

“Podsjetiću da sam uputio inicijativu Vladi Republike Srpske za ograničenje cijene peleta 27. septembra, koja nije populizam ili predizborni trik, već konstruktivni prijedlog kao rezultat sagledavanja ovog problema sa lokalnog nivoa”, napisao je Kresojević na Instagramu.

On je naveo da su koristi odluke višestruke, a to su smanjenje troškova grijanja za veliki broj građana, destimulisanje grijanja na električnu energiju i na taj način smanjenje rizika od požara i nestanka električne energije, te da je manja potrošnja električne energije prostor za izvoz po pet puta većoj cijeni, što su, kako kaže, dragocjeni prihodi za Elektroprivredu Republike Srpske.

“Na kraju želim reći da je pozitivno što je Dodik uočio korisnost moje inicijative i podržao je u interesu građana cijele Republike Srpske. Kada bi ovakva praksa donošenja odluka bila zastupljenija sigurno bismo iskoristili potencijale za bolji život”, zaključio je Kresojević.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Бојан Кресојевић (@mr_kresojevic)

(N.M.)