Politika 22.12.2022.

Kresojević: Ostavljaju nam jedan dan za realizaciju rebalansa

ČITANJE: 2 minute

Na sve načine pokušavaju da otežaju razvoj Banje Luke, ali mi to nećemo dozvoliti.

Poručio je ovo gradski menadžer, Bojan Kresojević, naglasivši da je nerealno da je Skupština Grada odbila da se o rebalansu budžeta raspravlja na vanrednoj sjednici.

-Poređenja radi, skupštinska većina od nas traži 10 dana za pripremu amandmana, a nama ostavljaju samo jedan dan za realizaciju rebalansa.To je nerealno. Otećavaju nam razvoj Banjaluke. Ali mi smo pokazali da u najizazovnijim vremenima ostvarujemo najbolje rezultate – rekao je gradski menadžer.

Podsjetio je da je pred gradskom administracijom mnoštvo realizovanih projekata, kao i brojni projekti koje će gradska administracija realizovati u narednom periodu.

-Smanjenili smo dug za 30 miliona KM, pa i više. Realizovali smo preko 350 različitih projekata. Ispunili smo strateška obećanja i sproveli nove politike, a to su besplatni udžbenici, besplatna legalizacija, subvencije vrtićima i slično – naglasio je on.

Gradska administracija uputila je Kolegijumu Skupštine Grada zahtjev za održavanje vanredne sjednice, na kojoj bi bio razmatran rebalans ovogodišnjeg budžeta.

-Već 354 dana smo bez rebalansa budžeta i to je sasvim dovoljno da posljedice na svojoj koži osjete korisnici socijalnih davanja koji ne mogu dobiti svoja primanja, zaposleni u Centru za socijalni rad koji ne mogu dobiti platu ni za novembar, a kamoli za decembar, prevoznici kojima se ne može isplatiti subvencija za javni prevoz, ali i mnogi drugi korisnici budžeta – naglasio je ranije Kresojević.

Podsjećamo, naredna 19. sjednica Skupštine Grada biće održana 29. decembra sa početkom u 9.00 časova.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je zatražio da se o rebalansu raspravlja na vanrednoj sjednici, kako bi bilo više vremena da se planirana sredstva rasporede s obzirom na to da je kraj godine.

E.M.