Politika 13.01.2023.

Kresojević: Zatražićemo od JP „Putevi Republike Srpske“ informaciju o dinamici izgradnje mosta u Česmi

ČITANJE: 1 minuta

Zbog velikog interesovanja mještana Česme, Grad Banja Luke zatražiće od Javnog preduzeća “Putevi Republike Srpske” informaciju o dinamici radova na gradilištu novog mosta u tom naselju.

Poručio je ovo gradski menadžer Bojan Kresojević.

-Kako bismo mogli dati informacije zainteresovanim sugrađanima, zatražićemo od „Puteva“ dinamiku prema kojoj će se odvijati radovi na gradilištu budućeg mosta – kazao je Kresojević.

Naime, ovaj veliki projekat zajednički realizuju Grad Banja Luka i JP „Putevi Republike Srpske“.

Grad je blagovremeno preduzeo sve iz svoje nadležnosti kako bi mještani Česme nakon osam godina čekanja dobili most, koji je od velikog značaja za građane tog dijela grada, ali i cijele Banje Luke. Tako su riješeni imovinsko-pravni odnosi, sva projektna dokumentacija, idejno rješenje, te građevinska dozvola za most.

JP „Putevi Republike Srpske“ sproveli su proceduru javne nabavke za izbor izvođača radova.

Podsjećamo, most u naselju Česma uništen je u katastrofalnim poplavama koje su Banju Luku zadesile 2014. godine i od tada je značajno otežana komunikacija u ovom dijelu grada, a samim tim i u cijeloj Banjoj Luci.

Izvođač radova na izgradnji novog mosta u Česmi je grupa ponuđača koju čine: “Mrkonjić putevi” iz Mrkonjić Grada, “Struktura” iz Jajca i “MG Mind” iz Mrkonjić Grada.

E.M.