Svijet 22.12.2022.

KRIMINALNA MREŽA: Španci uzimali Pakistancima po 20.000 evra da ih prebace iz BiH u EU

ČITANJE: 1 minuta

Španska Policia Nacional uhapsila je osam osoba koje su Pakistancima uzimali i do 20.000 evra da ih prokrijumčare iz Bosne i Hercegovine u EU.

Ova kriminalna organizacija organizovala je krijumčarenje iz BiH u Španiju kopnenim putevima. Krajnja odredišta bila su La Korunja, Alikante i Barselona.

Migranti iz Indije i Pakistana, mahom u potrazi za boljim životom, dolaze do BiH, odakle im je dalji put zabranjen. Većina njih čeka u kampovima na granici sa Hrvatskom, koja bi trebala da obradi njihove zahtjeve za ulazak u EU. Ali, obično to se nikada ne desi.

Tako je ova kriminalna grupa organizovala “vodiče” koji su Pakistance prevodili preko planina, koje razdvajaju BiH i Hrvatsku.

Kada bi konačno ušli u Hrvatsku, tajnim putevima su ih preko Italije prebacivali do Barselone.

Koliko je ova kriminalna mreža bila dobro organizovana svjedoči i to da su Pakistancima, odmah po dolasku, pronalazili posao.

Kako prenose španski mediji, cijela istraga je koordinisana sa Europolom, a uhapšeni su optuženi za pripadnost kriminalnoj organizaciji, kao i za podsticanje ilegalne imigracije, prenose Nezavisne.

(SB)

Oznake: migranti