“Kristal kapital” prestaje da radi

Društvo za upravljanje investicionim fondovima “Kristal invest” iz Banjaluke obavijestilo je o prestanku rada Otvorenog investicionog fonda “Kristal kapital” jer ne ispunjava uslove utvrđene Zakonom o investicionim fondovima, saopštila je Banjalučka berza.

Svi vlasnici udjela banjalučkog OIF “Kristal kapital” 10. januara podnijeli su zahtjev za isplatu udjela u OIFu u skladu s Prospektom Fonda i Zakonom o investicionim fondovima te su istupili iz Fonda. Društvo je postupilo po zahtjevima vlasnika udjela te ih je isplatilo.

“Na dan donošenja odluke o prestanku rada, Fond nema evidentiranih vlasnika udjela, nema neizmirenih obaveza niti nenaplaćenih potražvanja, a Društvo cijeni da neće u narednom periodu ponudom novih udjela ispuniti uslove u pogledu propisane minimalne vrijednosti imovine Fonda”, navodi se u obavještenju DUIFa “Kristal invest” dostavljenom Banjalučkoj berzi.

Društvo smatra da nema uslova za pokretanje likvidacije Fonda jer on nema evidentiranih vlasnika udjela, nenaplaćenih potraživanja i neizmirenih obaveza, a vrijednost imovine Fonda je nula konvertibilnih maraka. Stoga smatraju da su ispunjeni svi uslovi da se Fond briše iz registra fondova.

(Nezavisne)

DONACIJE GRADSKE UPRAVE 10.000 KM za porodicu Jovanke Tepić

Jovanka Tepić i njene kćerke, koje su u požaru ostale bez krova nad glavom, dobiće novčanu pomoć Gradske uprave u iznosu od 10.000 KM, a sve dok radovi na popravci kuće ne budu završeni, imaće obezbijeđen besplatan smještaj u centru „Zaštiti me“.