“Kristal kapital” prestaje da radi

Društvo za upravljanje investicionim fondovima “Kristal invest” iz Banjaluke obavijestilo je o prestanku rada Otvorenog investicionog fonda “Kristal kapital” jer ne ispunjava uslove utvrđene Zakonom o investicionim fondovima, saopštila je Banjalučka berza.

Svi vlasnici udjela banjalučkog OIF “Kristal kapital” 10. januara podnijeli su zahtjev za isplatu udjela u OIFu u skladu s Prospektom Fonda i Zakonom o investicionim fondovima te su istupili iz Fonda. Društvo je postupilo po zahtjevima vlasnika udjela te ih je isplatilo.

“Na dan donošenja odluke o prestanku rada, Fond nema evidentiranih vlasnika udjela, nema neizmirenih obaveza niti nenaplaćenih potražvanja, a Društvo cijeni da neće u narednom periodu ponudom novih udjela ispuniti uslove u pogledu propisane minimalne vrijednosti imovine Fonda”, navodi se u obavještenju DUIFa “Kristal invest” dostavljenom Banjalučkoj berzi.

Društvo smatra da nema uslova za pokretanje likvidacije Fonda jer on nema evidentiranih vlasnika udjela, nenaplaćenih potraživanja i neizmirenih obaveza, a vrijednost imovine Fonda je nula konvertibilnih maraka. Stoga smatraju da su ispunjeni svi uslovi da se Fond briše iz registra fondova.

(Nezavisne)

REALIZACIJA PROJEKTA “Zbližimo se uz slikovnicu o multipli sklerozi”

Udruženje oboljelih od multiple skleroze Republike Srpske održaće 27. maja u hotelu Talija sa početkom od 11.00 časova prezentaciju slikovnice o multipli sklerozi. Sve informacije o bolesti, simptomima, liječenju, kao i o potrebama oboljelih predstavljene su u vidu edukativne slikovnice, kako bi približili i upoznali stanovništvo sa multipla sklerozom i oboljelim od ove bolesti.