Vijesti 30.05.2017.

Kristina Jovković tvrdi da se ne sjeća ničega, prije ubistva popila rakiju i trodone

ČITANJE: 2 minute

Kristina Jovković (32), Banjalučanka koja je optužena da je u novembru prošle godine kuhinjskim nožem ubila svog sugrađanina i momka Aleksandra Mujčinovića Akija (44), tvrdi da je u noći prije nego što je to učinila pila rakiju, ali i trodone.

Ona je u sudnici banjalučkog Okružnog suda ispričala da je nakon toga legla, a kada se probudila, on je, kako tvrdi, bio na njoj, a zatim su se pogurali.

Jovkovićeva tvrdi da se ne sjeća kako je Mujčinovića ubila, te da nakon svega nije željela da se izvuče od odgovornosti, već je leš pomjerala, odnosno sklonila zbog psa koji je bio u kući.

Ona je pritom ispričala da ju je Aki maltretirao, pa čak i davio, ali da je uz to nekad i bio divan prema njoj. Po njenim riječima, često je masturbirao i tražio od nje da mu se pridruži, što je ona odbijala.

Rekla je i da joj je Mujčinović nabavljao i davao drogu i trodone. Ustvrdila je da joj on je jednom prilikom hakovao telefon i da ju je i pratio, što joj je, kako kaže, i priznao. Mujčinovićevoj majci izvinila se što o njemu priča ovakve stvari.

Svjedočila je juče i Kristinina majka Dragana Parezanović, koja tvrdi da su njena kćerka i Mujčinović imali dramatičan odnos i da su se svađali.

– Aki joj je davao drogu… Nije ga se mogla riješiti, navela je Parezanovićeva, dodajući da je Aki i nju znao nazvati kada bi Kristina otišla od njega.

Po riječima Parezanovićeve, Aki joj je jednom prilikom rekao da će samljeti i nju i njenog sina ako Kristinu odvedu.

Svjedočio je i vještak Bogdan Stojaković, koji je ispričao da je Jovkovićeva bila u stanju bitno smanjene uračunljivosti u vrijeme ubistva, te da je ona ovisnik.

Ubistvo je, kako je navedeno u optužnici, počinjeno u noći između 18. i 19. novembra u Solunskoj ulici na broju 73, u kući koju je Mujčinović koristio.

U optužnici stoji da je Jovkovićeva pokušala da sakrije zločin, pa je tako dva ćebeta i jednu plahtu, natopljene njegovom krvlju, ubacila u dvije plastične vreće u namjeri da ih baci.

– Kada sama nije uspjela da sakrije izvršenja krivičnog djela, 20. novembra prošle godine oko podneva, pozvala je svoju majku i njoj saopštila da je ubila Mujčinovića, navedeno je u optužnici.

(nezavisne.com)