Politika 15.02.2016.

Krišto: Predaja aplikacije veliki dan i događaj za BiH, Pandurević:Veliki posao pred BiH

ČITANJE: 1 minuta
kristo
Borjana Krišto, predsjedavajuća Predstavničkog doma BiH i član Komisije kazala je da je predaja aplikacije za članstvo u EU veliki dan i događaj za BiH.

– Naravno, aplikacija je izraz da želimo pristupiti toj velikoj obitelji i da za to postoji konsenzus, naravno iza aplikacije nas čeka jedan ogroman posao, uvažavajući sve složenosti i specifičnosti BiH, što znači da nas u narednom periodu očekuje veliki rad, traženje kompromisa, ispunjavanje svih onih uvijeta koji su postavljeni pred nas sporauzmom o stabilziaciji i pridruživanju i naravno sve ono što je pobrojano u uvijetima svake zemlje- rekla je Krišto.

Komentarišući predaju aplikacije za članstvo u EU, Aleksandra Pandurević, šef Kluba SDS-a u Predstanvičkom domu kazala je da je veliki posao pred BiH.

– Ovo je svakako  korak koji unosi neki unutrašnji optimizam u BiH i mislim da nam svima treba podstrek, jer zaista najozbiljniji dio posla predstoji trebaju nam stručni osposobljeni ljudi i bojim se da će najveći problem BiH biti upravo nedostatak stručnih ljudi- kazala je Pandurevićeva.

Podsjetila je da je Srbija imala četiri hiljade pitanja, te da vjeruje da će BiH imati više.

– Bojim se da BiH nema toliko prevodilaca koji mogu prevesti preko 20.000 strana- rekla je Pandurevićeva.