Vijesti 03.08.2016.

Kritične dionice dobijaju saobraćajnu signalizaciju

ČITANJE: 1 minuta

Preduzeće “Putevi RS” izdalo je nalog za postavljanje privremene saobraćajne signalizacije i opreme na kritičnim dionicama magistralnog puta M16, Banjaluka – Jajce.

Potvrdili su ovo u “Putevima RS” nakon što je završeno snimanje kritičnih dionica u mjestima Surjan, Brenice i Karanovac, na kojima se u posljednje vrijeme desio najveći broj saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom.

– Komisija, koja je formirana rješenjem Ministarstva saobraćaja i veza RS, snimila je stanje na tri lokaliteta. Preduzeću “Mrkonjić putevi” izdat je nalog da bude postavljena privremena signalizacija i oprema – kažu u “Putevima RS”.

Dodaju da su raspisali javnu nabavku za izbor najpovoljnijeg izvođača radova, koji će provjeriti bezbjednost saobraćaja cijele dionice magistralnog puta M16, Karanovac – Crna Rijeka. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS ističu da od kada je uvedeno automatsko mjerenje brzine kretanja vozila na ovoj dionici, nije bilo saobraćajnih nesreća sa posljedicama po lica. Dodali su da je zbog prekoračenja brzine evidentirano 1.206 prekršaja.

Crni niz na putu Banjaluka – Jajce, koji je nazvan još i drum smrti, počeo je pogibijom Slobodana Slavnića (42), zatim Milice Kukić (25) iz Laktaša. U Vrbasu je pronađen i automobil kojim su u rijeku sletjeli bračni par Mirjana (48) i Momir Radukić (53). Ova rijeka je odnijela život i Mladenu Inđiću (50) iz Bijeljine. Na tom dijelu puta poginuli su i Draženko Višekruna (43), Miloš Trivunčić (20) iz Šipova i Rafaela Marić (22) iz Gruda.

(Glas)