Vijesti 04.12.2015.

Krivična prijava protiv glavnog urednika “Kurira”

ČITANJE: 1 minuta
Kurir logo
Policija u Srbiji dostavila je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv vlasnika Adrija medija grupe Aleksandra Rodića i glavnog i odgovornog urednika lista “Kurir” Milana Lađevića kojom se terete za krivično djelo podstrekavanje na lažno prijavljivanje.

Prema saopštenju iz Višeg javnog tužilaštva, krivična prijava biće dostavljena nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje, a to je Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu.

Prvo osnovno tužilaštvo sprovešće i istražne radnje protiv bivšeg direktora “Kurira” Aleksandra Kornica zbog lažnog prijavljivanja, javili su beogradski mediji.

Rodić i Lađević su juče saslušani u Upravi kriminalističke policije u vezi sa objavljivanjem krivične prijave Kornica u listu “Kurir” od 29. novembra.

Kornicova krivična prijava protiv Damira Dragića i glavnog i odgovornog urednika lista “Informer” Dragana J. Vučićevića je odbačena pošto je utvrđeno da nisu izvršili nijedno krivično djelo.

Kornic je u prijavi opisao navodni sastanak u zemunskoj kafani sa Vučićevićem, Dragićem, kao i premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i njegovim bratom Andrejom, a njene navode u nedjelju je objavio list “Kurir”.

Zaprijećena kazna za lažno prijavljivanje u Srbiji je od tri mjeseca do tri godine zatvora, a za teži oblik djela do pet godina zatvora.

(Agencije)