Region 02.06.2021.

KRIVOKAPIĆ: Crna Gora i njeni građani na istorijskoj prekretnici

ČITANJE: 1 minuta

Crna Gora se suočava sa obnovljenom idejom i retrogradnom potrebom da se dovodi u pitanje crnogorski državni i nacionalni identitet, izjavio je danas predsjednik Milo Đukanović.

On je rekao da postoji obaveza da na takve aspiracije Crna Gora da odgovor, koji će biti u interesu države, prenosi Glas Srpske.

“Naš odgovor mora biti građanska Crna Gora na proevropskom putu razvoja”, kazao je Đukanović na konstitutivnoj sjednici Odbora za obilježavanje 50 godina od osnivanja Crnogorske akademije nauka i umjetnosti.

Prvi put je sjednici Odbora prisustvovao državni vrh Crne Gore. Pored Đukanovića sjednici su prisustvovali premijer Zdravko Krivokapić, koji se zbog tog skupa nije odazvao na saslušanje parlamentarnog odbora o švercu cigareta, kao i predsjednik parlamenta Aleksa Bečić, prenijele su podgoričke Vijesti.

Krivokapić je ocijenio da se Crna Gora i njeni građani nalaze na istorijskoj prekretnici.

Naveo je da su već napraviljeni iskoraci ka novim pristupima savremene demokratije, novim prostorima osvojenih građanskih sloboda i prava, ne odustajući od evropskog puta i evropske perspektive.

Bečić je rekao da je Crna Gora u atmosferi podjela, atmosferi tenzija i da to nije dobro.

“Nikad se neću pomiriti i uvijek ću se suprostaviti izjednačavanju patriotizma i jefitinog političkog profiterstva, sa koje god strane to dolazilo”, rekao je Bečić.

(SB)