Region 02.09.2020.

Krivokapić sa sveštenicima ispred džamije razvio transparent “Ne damo svetinje”

ČITANJE: 1 minuta

Zdravko Krivokapić, lider pobjedničke koalicije “Za budućnost Crne Gore” danas je zajedno sa sveštenicima iz Pljevlja razvio transparent “Ne damo svetinje” ispred Husein-pašine džamije, pišu Nezavisne.

On je danas u Pljevljima poručio da opozicija ne stoji iza incidenta u ovom gradu gdje su polomljena stakla na ulaznim vratima prostorija Islamske zajednice i poručio pripadnicima islamske vjeroispovijesti da će jednako braniti njihove džamije kao i crkve.

On je osudio kamenovanje prostorija Islamske zajednice u tom gradu i poručio da ta koalicija od početka ima parolu – Ne damo svetinje, koja se odnosi, na sve svetinje.

“To moraju znati i naša braća islamske vjeroispovijesti da ćemo jednako braniti njihove džamije kao naše crkve”, rekao je Krivokapić na konferenciji za novinare u hotelu “Pljevlja”.

Krivokapić je naglasio da odlazeći režim želi da strah i mržnja prevlada.

“Јasno je zašto se to radi. Ako samo pogledate dešavanja koja su vezana za Pljevlja, Rožaje, Bijelo Polje, da li može neko normalan da kaže da je to slučajno? “, upitao je Krivokapić.

Upitao je zašto policija ne nađe pomenute prestupnike, te da je njihova obaveza da po Ustavu i Zakonu obezbijedi mir i red u čitavoj Crnoj Gori.

Krivokapić je rekao da, konkretno kada su u pitanju Pljevlja, odlazeći režim želi da stvori takvu sliku međunarodnoj javnosti.

– Vi znate kako pišu novine i u Hrvatskoj, i u Sarajevu, koje su okrenute na način da štite režim Mila Đukanovića. Da bukvalno samo što rat nije izbio u Crnoj Gori – rekao je Krivokapić.

Krivokapić je zaključio da Koalicija “Za budućnost Crne Gore” želi samo mir i spokojstvo.

 

(Srna)