Politika 28.05.2021.

Krivokapić se oglasio nakon nepotpisivanja Temeljnog ugovora

ČITANJE: 1 minuta

Iz Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore saopšteno je da je na sastanku premijera Zdravka Krivokapića i srpskog patrijarha Porfirija i vladika SPC u Beogradu potvrđeno opredjeljenje da se potpiše Temeljni ugovor o odnosima dvije strane.

“S Njegovom svetošću smo ostali u dogovoru da se usaglasimo oko termina potpisivanja Temeljnog ugovora”, navedeno je u saopštenju, prenosi Tanjug.

Krivokapić je dodao da se raduje izboru novog mitropolita crnogorsko-primorskog, uz veliku vjeru da će voditi narod poput svog prethodnika Amfilohija.

“Želimo da na najdostojanstveniji način što prije ugostimo patrijarha srpskog Porfirija u Crnoj Gori, kako dolikuje patrijarhu, ali i gostoljubivom i vjernom crnogorskom narodu”, navedeno je u saopštenju iz Krivokapićevog kabineta.

Iz SPC je kasno sinoć saopšteno da se ranije dogovoreno i usaglašeno svečano potpisivanje Temeljnog ugovora između SPC i države Crne Gore nije dogodilo juče, jer je premijer Zdravko Krivokapić patrijarhu Porfiriju iznio “do sada neizrečene razloge zbog kojih smatra da se potpisivanje Ugovora mora odložiti”.

(E.M)