Vijesti 09.08.2016.

Krošnje i grane zaklanjaju saobraćajne znakove

ČITANJE: 1 minuta

Mještani naselja u kojima ima dosta drvoreda kažu da su saobraćajni znakovi na pojedinim lokacijama djelimično ili čak potpuno zaklonjeni granama ili krošnjama, što ugrožava bezbjednost učesnika u saobraćaju.

– Svaki dan vozim kroz centar grada i primijetio sam da su saobraćajni znakovi u ulici Mladena Stojanovića od Pozorišta RS, do zgrade Vlade RS, zaklonjeni granama drveća. To nije jedino mjesto u gradu. Slična situacija je i na Starčevici, kod Osnovne škole “Branko Radičević” i Ekonomskog fakulteta, ali i na drugim mjestima gdje su gusti drvoredi. Smatram da grane treba orezati, jer ne znaju svi gdje se nalazi neki od semafora ili saobraćajnih znakova. Strancima koji prolaze kroz Banjaluku ovo sigurno stvara probleme, a i ostavlja loš utisak – rekao je stanovnik Nove varoši Saša Balaban.

Iz Gradske uprave su rekli da će orezivanje grana oko semafora početi tokom ove sedmice, dok će veće orezivanje oko saobraćajnih znakova biti obavljano pred početak školske godine.

– U periodu od 15. avgusta do 2. septembra biće uklonjene grane koje su prepreka za bolju saobraćajnu vidljivost – rekli su u Gradskoj upravi.

Stabla uz saobraćajnice po nalogu Gradske uprave održava i orezuje preduzeće “Tamaris”.

(Glas)