Sport 20.07.2020.

KRSTAJIĆ: Razgovarao sam sa Zeljkovićem, moguće je da budem predsjednik FK Borac

ČITANJE: 2 minute

Mladen Krstajić je danas na Zlatiboru razgovarao sa predsjednikom FK Borac Vicom Zeljkovićem, a gledao je i poslijepodnevni trening banjalučke ekipe.

Nekadašnji selektor reprezetacije Srbije i bivši predsjednik bijeljinskog Radnika je potvrdio mogućnost da 6. avgusta, na sjednici Skupštine Borca, bude imenovan za predsjednika kluba.

– Kada ste u fudbalu, a nemate neki angažman, normalno je da ljudi poput Vice Zeljkovića dobiju ideju da s vama naprave saradnju. On je napravio mnogo toga za Borac, preporodio ga je kada je bio otpisan. Iskreno smo razgovarali, jer bez toga se ne može ništa napraviti. S njim se slažem u gotovo svim stvarima, isto razmišljamo i otvoren sam za saradnju – rekao je između ostalog Krstajić.

Iza Krstajića je uspješan rad u Radniku, koji je za vrijemo dok je bio predsjednik, dva puta izlazio u Evropu i postao stabilan premijerligaš BiH.

– Bez obzira na sve uspjehe Radnika posljednjih pet godina, Borac je klub broj jedan u Republici Srpskoj i tako treba da ostane te bude jedan od glavnih kandidata za šampionsku titulu. Te temelje udario je Zeljković zajedno sa ljudima iz uprave, skupštine i stručnog štaba dok igrači to prenose na teren. Situacija je takva da on ima druge planove, predsjednik je FS Republike Srpske i kandidat za predsjednika FS BiH, što isto održavam i normalno da smo došli u situaciju da porazgovaramo – rekao je Krstajić.

On i Zeljković su se susreli na Zlatiboru gdje se banjalučka ekipa sprema za početak sezone u Premijer ligi BiH.

– Bez obzira na to došao bih na Zlatibor da pričamo o fudbalu, njegovim i mojim ambicijama. Nigdje nisam leđima zatvorio vrata i otvoren sam za razgovor. Imamo zajedničko mišljenje što se tiče Borca u budućnosti, isto gledamo na fudbal u Banjaluci i Republici Srpskoj. Otvorena su sva pitanja i imam ambiciju da radim taj posao, ali ne možemo preko noći da presječemo i kažemo baviću se ovim poslom i za nekoliko dana da prekinem pa ne bih to da radim. Moram studiozno da napravim šta je najbolje za Borac i za mene. Imam velike ambicije što se tiče trenerskog posla, možda se otvori neko pitanje pa budem selektor BiH. U ovom momentu najbitnije je da pričamo otvoreno i nema skrivenih tema, na istim smo talasnim dužinama kako treba da funkcioniše fudbal koji je postao biznis jer to više nije samo sport, nešto više je od sporta kao i nekih ekonomskih stvari – izjavio je Krstajić.

(SB/banjaluka.net)