Politika 16.01.2022.

Krunić: „Velikim patriotama“ iz SNSD neće smetati ni federalni novac

ČITANJE: 1 minuta

Poslanik PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Ljubiša Кrunić tvrdi da nije slučajno što se na odluku o dokapitalizaciji Hidroelektrana na Trebišnjici (HET), čekalo do ovog mjeseca, jer su “velike pljačke državnih resursa vršene najčešće u izbornim godinama”.

To je i sam Milorad Dodik priznao u slučaju Rafinerije Brod. Izgleda da „velikim patriotama“ iz SNSD neće smetati ni federalni novac koji nudi Fadil Novalić ukoliko bi se Elektroprivreda BiH dokopala udjela u HET-u – navodi se Krunićeva izjava u saopštenju iz PDP.

On kaže da je izgovor za emisiju akcija HET-a taj da Elektroprivreda Srpske izvrši dokapitalizaciju smiješan, jer sada postoji mogućnost da, pored Elektroprivrede Republike Srpske, bilo ko kupi akcije Hidroelektrana na Trebišnjici, iako ERS ima pravo preče kupovine.

– Pitanje je šta ako oni ne budu imali sredstva, s obzirom na to da se nalaze u finansijskoj dubiozi zbog nedomaćinskog poslovanja menadžmenta ERS. Vidimo da su i mali akcionari ogorčeni i tvrde da je cilj otimanje pola vrijednosti HET-a od njih. Jasno je da je posrijedi velika igra u kojoj se ne preza ni od čega da bi se došlo do novca, jer su navikli da smišljaju prevare, ne prezajući ni od uništavanja svih najvrednijih resursa, samo da bi se dokopali novca za prljave predizborne igre – kaže Кrunić, a prenosi Srpskainfo.

(A.M.)