Sport 11.07.2016.

Krupa bez poraza na 38 utakmica!

ČITANJE: 1 minuta

Fudbaleri Krupe završili su pripreme na Zlatiboru za prvu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine bez ijednog poraza i nastavili uspješnu seriju na čak 38 mečeva.

Ekipa Slobodana Starčevića posljednji put je izgubila još 17. oktobra 2015. godine od trebinjskog Leotara (0:1) u Prvoj ligi Republike Srpske i od tada fudbaleri iz Krupe na Vrbasu nisu osjetili gorčinu poraza.

Zabilježili su 21 utakmicu bez poraza u prvenstvu RS, sedam tokom zimskih priprema, četiri u Kupu Banjaluke i šest tokom okončanih priprema na Zlatiboru, gdje su upisali dvije pobjede i četiri remija.

Savladali su Mladost (3:2) i subotički Spartak (2:1), a remizirali sa Javorom (1:1) i Gaz Metanom (2:2). Posljednji “egal” zabilježili su protiv beogradskog Rada (1:1) a gol za Krupu postigao je novajlija Zoran Marušić.

“Imponuje nam i godi, ali i obavezuje. Međutim, znamo da svakoj seriji dođe kraj, ne dižemo se u nebesa, za svaku utakmicu se maksimalno pripremamo”, rekao je Starčević, a prenio “Glas Srpske”.

Prema njegovim riječima, zadovljan je radom u proteklih 12 dana na Zlatiboru, kao i uslovima u kojima su se pripremali na srpskoj planini.

“Sve što smo zamislili, Zlatibor nam je omogućio da ispunimo. Tereni su besprijekorni i osoblje. Ukupno sedam klubova je tamo bilo i kroz dogovor smo odrađivali treninge. Zadovoljni smo i sa pojačanjima koja su podigla kvalitet igre na viši nivo ove mlade ekipe koja je ostvarila istorijski uspjeh plasmanom u Premijer ligu BiH. Radom u ovih 12 dana sam više nego zadovoljan”, podvukao je šef struke Krupe.

Krupa će odigrati još dvije pripremne utakmice i to protiv Tekstilca (13. juli) i prijedorskog Rudara (15. juli) do početka šampionata BiH 23. avgusta, kada će u prvom kolu odmjeriti snage sa Mladosti iz Doboj Kaknja.

(Glas Srpske)