Sport 07.11.2016.

Krupa poklekla poslije osam kola

ČITANJE: 2 minute

Dugo su fudbaleri Krupe odolijevali protivnicima na svom terenu, sve do meča 15. kola Premijer lige BiH protiv Sarajeva, koje je zahvaljujući golu Mersudina Ahmetovića odnijelo sva tri boda.

Četa Slobodana Starčevića do sada je imala četiri pobjede i tri remija u Krupi na Vrbasu i malo je falilo da do podjele prvenstva ostanu neporaženi na svom terenu. Međutim, Sarajevo je uspjelo da pobijedi u meču koji je po prilikama bio “zreo” za 0:0. Iskusni Ahmetović je u 78. minutu iskoristio dobar centaršut kapitena Harisa Duljevića i matirao Jovana Kutića, koji je zajedno sa ostalim golmanima Krupe čak pet mečeva zaredom uspješno čuvao mrežu na svom terenu.

– Pokušali smo da se predstavimo u najboljem svjetlu protiv ekipe kao što je Sarajevo i mislim da smo tokom cijele utakmice igrali kvalitetan fudbal. Tih pet minuta koji su prethodili golu su bili kobni za nas. Tada su nas pritisli, nismo imali rješenje da izbacimo loptu iz prve trećine i kao posljedica toga je došao gol iskusnog Ahmetovića kojeg smo se pribojavali u najavi meča. Mislim da je realno 0:0, ali u svakom slučaju ne stidimo se poraza – rekao je Starčević.

Možda bi Krupa i ovu utakmicu ostala neporažena da je glavni arbitar Edin Jakupović iz Bihaća štoperu gostiju Saši Baliću pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton u 70. minutu. Balić je tada srušio napadača Krupe Sašu Kajkuta, ali mu je Jakupović progledao kroz prste, a trener gostiju Mehmed Janjoš brže-bolje je reagovao i izvadio ga iz igre minut kasnije. Starčević nije želio da se bavi odlukama sudije, već traži rješenje kako njegova ekipa da prekine seriju od dva poraza u nizu.

– Svako radi svoj posao, a neko će to analizirati, kažnjavati ili nagrađivati. Moramo početi pobjeđivati, možda smo se malo i uljuljkali. Vjerovatno nam nedostaje vazduha, pokušaćemo se u reprezentativnoj pauzi smiriti i organizovati da bismo posljednje tri utakmice dočekali spremni – dodao je Starčević.

Za razliku od Krupe, Sarajevo ima dvije pobjede u nizu, a Janjoš je svjestan da je njegova ekipa ostvarila veliki uspjeh.

– Krupa je odlična ekipa, dobro vođena i kada se sve sabere, ovo je možda naša zaslužena pobjeda, ali remi bi možda bio najrealniji. Mislim da smo mi drugo poluvrijeme dodali gas i da smo u tom periodu odlično igrali – rekao je Janjoš.

(Glas Srpske)