Sport 28.04.2017.

Krupa se ne plaši šampiona

ČITANJE: 2 minute

Fudbaleri Krupe u subotu dočekuju mostarski Zrinjski u šestom kolu Lige za šampiona Bosne i Hercegovine.

Nakon dva ubjedljiva poraza od “plemića” ove sezone (1:3, 0:4), a osokoljeni neriješenim ishodom na “Koševu” (1:1) u posljednjem kolu, tim Slobodana Starčevića priželjkuje novo iznenađenje na stadionu u Krupi na Vrbasu.

“Da se razumijemo, mi još uvijek nemamo pravo nikome da prijetimo, a pogotovo ne Zrinjskom koji je aktuelni šampion BiH, te od početka prvenstva u samom vrhu tabele. Ali, niko ne može da nam oduzme pravo da se borimo i nadamo pozitivnom rezultatu”, rekao je Starčević u najavi utakmice.

Trener ekipe iz banjalučkog predgrađa je dodao da je Zrinjski favorit, ali i da njegov tim ipak nije bez šansi.

“Gledajući samo na papir, mi smo autsajderi i mi to prihvatamo. Međutim, mi u zadnje vrijeme igramo veoma dobro, sada su počeli da nas prate i odgovarajući rezultati, pa smo bili veoma efikasni protiv Slobode (3:0), a pogotovo odlični na ‘Koševu’ (1:1), tako da nam to sve zajedno uliva veliku nadu da protiv Zrinjskog možemo biti oni pravi. A ako to bude tako, onda ni dobar rezultat zaista nije daleko”.

Njegov kolega sa klupe Mostaraca Blaž Slišković u svakom meču očekuje pobjedu njegovog tima.

“Očekivanja su ista kao uoči svake utakmice, odnosno identična onima kakva će biti u svakoj utakmici do kraja sezone, jer ćemo u svakom ogledu tražiti pobjedu. Pritisak nije ništa veći ili manji nego je bio ranije. Borimo se za titulu i svjesni smo važnosti bodova. Čeka nas utakmica na vještačkoj travi, ali nismo željeli trenirati na takvoj podlozi i nešto posebno se pripremati. Motiv i pristup igrača će sigurno biti na željenom nivou, a nadam se da će ovog puta biti i realizacija, jer u prethodnim utakmicama to nije bio slučaj”, podvukao je popularni Baka.

Liga za šampiona, šesto kolo (28. kolo):

Subota (17.00)

Krupa – Zrinjski
Radnik – Sarajevo

Nedjelja (17.00)

Sloboda – Željezničar

Tabela: Željezničar 55, Zrinjski 54, Sarajevo 50, radnik 39, Sloboda 39, Krupa 37.

Liga za opstanak (šesto kolo, 28. kolo)

Subota (17.00)

Čelik – Mladost

Nedjelja (17.00)

Metalege – Vitez
Olimpik – Široki Brijeg

Tabela: Široki Brijeg 35, Mladost 32, Metalege 27, Vitez 25, Čelik 24, Olimpik 18.

(Mondo)