Sport 06.08.2016.

Krupa za nastavak serije, Radnik za prve bodove

ČITANJE: 2 minute

Jedini okršaj srpskih klubova u Premijer ligi BiH odigraće se u subotu u Krupi na Vrbasu, gdje će debitant u eliti Krupa ugostiti aktuelnog osvajača Kupa Radnik iz Bijeljine.

Ova dva kluba u različitom raspoloženju dočekuju utakmicu. U prva dva kola izabranici Slobodana Starčevića igrali su neriješeno protiv Mladosti i savladali Metalege, a Bijeljinci su poraženi od Zrinjskog i Čelika.

– Ne smiju nas uljuljkati dobri rezultat u prva dva kola, jer smo objektivno igrali sa ekipama koje su približno našeg kvaliteta. Već sljedeći rival Radnik spada u jače timove, ali su veoma loše otvorili prvenstvo i sigurno je da će njihov trener Slavko Petrović tražiti tri boda u ovom meču. Na to sam upozorio igrače i svi su svjesni težine posla koji ih očekuje. Zato vjerujem da maksimalnim angažmanom možemo nastaviti ovu seriju, a da li će to biti bod ili tri, teško je reći. Najvažnije je da se bodovi gomilaju na našem kontu – istakao je šef stručnog štaba Krupe Slobodan Starčević, koji u ovom susretu može računati na sve igrače osim novajlije, povrijeđenog Zorana Marušića.

U prva dva kola fudbaleri Radnika napravili su previše grešaka u duelima protiv Mostaraca i Zeničana, a epilog toga je nula na njihovom kontu.

– Očekuje nas veoma težak meč. Nemamo drugog izbora, moramo ići na pobjedu i tako bar donekle nadoknaditi loš start prvenstva. Očekujem dobar meč u kojem će nijanse odlučiti, ali nadam se trijumfu. Očigledno da su brojne promjene u ekipi uticale na našu igru posebno u defanzivi, gdje smo deficitarni, pa smo primorani praviti određene rokade u timu da bismo upotpunili zadnju liniju – naglasio je kormilar Radnika Slavko Petrović.